» » Міжнародна науково-практична конференція

Міжнародна науково-практична конференція

Дата: 28-04-2022, 18:37 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У Західноукраїнському національному університеті відбулося відкриття Міжнародної науково-практичної конференції "Комунікація як чинник транспарентності соціальної взаємодії: психологічний, історичний, правовий та політичний виміри", яку організував колектив навчально-наукового інституту комунікацій класичного університету Тернополя.
Співорганізаторами виступили наші: Вармінсько-Мазурський університет, філія в Ельку (Польща), Нідерландська бізнес-академія (Нідерланди), Батумський державний університет імені Шота Руставелі (Грузія), Фонд Юліуша Словацького «Conviventia» (Польща), Україно-Американська асоціація працівників вищої школи (США), управління освіти і науки Тернопільської ОДА. Наші колеги є нашими надійними партнерами та підтримують Україну в інформаційному просторі та волонтерською допомогою.

Конференцію відкрив ректор Андрій Крисоватий:
«Відрадно, що у конференції беруть участь вітчизняні та іноземні науковці, а також практики з 15 країн світу: України, Польщі, Нідерландів, Італії, Іспанії, Грузії, Словаччини, США, Латвії, Азербайджану, Словенії, Австрії, Канади, Німеччини, ОАЕ та з 40 університетів. Особливо раді вітати наших словацьких колег-науковців із університету Матея Бела Мартіна Пірі та
Якуба Улагера, а також волонтерів Романа Грешака та
Юрая Хабада».
До вітального слова долучилась проректорка з науково-педагогічної роботи (міжнародна діяльність) Оксана Десятнюк: "Сьогодні, у час війни, у час великого випробування для України і кожного українця, ми маємо бути сильними та робити усе, що можемо, кожен на своєму місці".
У ході роботи науковці обговорили питання:
міжнародного партнерства та комунікації в сучасному глобалізованому світі;
теорію та практику ведення політичних, дипломатичних, торгівельних і кризових перемовин;
інституту медіації: українські реалії та зарубіжний досвід;
психологічних та правових засад культури толерантної взаємодії;
нових векторів кооперації та розвиток Україно-Польських відносин.
Дискусія була плідною та результативною, учасники напрацювали нові думки та ідеї, обговорили можливості для вирішення актуальних питань сьогодення. За результатами проведеної конференції буде видано колективну монографію.