» » VI Міжнародна конференція «Російсько-Українська війна: право, безпека, світ»

VI Міжнародна конференція «Російсько-Українська війна: право, безпека, світ»

Дата: 29-04-2022, 13:00 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Сьогодні в Західноукраїнському національному університеті розпочала роботу VI Міжнародна конференція «Російсько-Українська війна: право, безпека, світ».
"Ми зустрічаємося у непростих умовах війни в Україні. 24 лютого 2022 року із повномасштабним вторгненням російської армії на нашу територію розпочався новий етап російсько-української війни. Це боротьба за незалежність та суверенітет України, яка триває з 2014 року. Це війна за цивілізаційний вибір: наша держава відстоює свою приналежність до європейської спільноти й водночас – ті основні цінності, права і свободи, що лежать в основі Західного світу", – зазначив у вітальному слові проректор з наукової роботи Зеновій Задорожний.
Відрадно, що саме у класичному університеті Тернополя організовано платформу для обміну думками юристів
щодо механізмів відповідальності за порушення прав людини в результаті російсько-української війни;
щодо викликів і загроз міжнародному праву;
щодо міжнародно-правового співробітництва у кримінальних справах та заборонених методах і засобах ведення війни.
Віримо, що війна обов’язково закінчиться й вже зараз ми маємо думати про відбудову України та вступ до Європейського союзу. Тому ще однією важливою національною подією є відкриття Українського хабу Європейського інституту права.
Для України дуже важливо створити майданчик для обговорення та співпраці юристів, науковців, суддів, прокурорів, провідних адвокатів та інших юридичних фахівців, які проявляють активну зацікавленість у розвитку європейського права та імплементації європейських стандартів у національне законодавство.
Пишаємося тим, що ця історично значуща подія відбувається в стінах нашого університету. Адже на Український Хаб Європейського інституту права буде покладено важливе завдання: європеїзація українського законодавства.
Бажаємо плідного обміну думками, активних дискусій та нових шляхів вирішення актуальних питань. Україна вистоїть, Україна переможе.