» » Відбулося засідання Вченої ради ЗУНУ

Відбулося засідання Вченої ради ЗУНУ

Дата: 11-05-2022, 17:13 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Вперше за історію існування Західноукраїнського національного університету, вчена рада проводиться під час війни, коли ворог намагається знищити наш народ, нашу Батьківщину, наше майбутнє.

Багато студентів, викладачів, працівників вступили до лав Збройних сил України й зараз захищають нашу Батьківщину на передовій.  Класичний університет Тернополя з перших днів став центром волонтерства та осередком допомоги родинам, які змушені були залишити домівки й знайти прихисток у нашому закладі вищої освіти.

Ми повинні продовжувати жити і працювати, оскільки наше поле бою – це формування нового покоління патріотів-фахівців, які зроблять Україну могутньою, незалежною європейською державою.

Звертаючись до членів Вченої ради,  ректор Західноукраїнського національного університету Андрій Крисоватий зазначив: «Я дякую кожному за згуртованість, волонтерство й вагомий внесок у нашу перемогу. Тільки від нас залежить, якою буде Україна завтра.

Я вірю в Божий захист, у нашу з вами силу духу та незламність.

Україна вистоїть! Україна переможе! Україна воскресне!»

На порядку денному колеги розглянули питання затвердження Правил прийому на навчання до ЗУНУ в 2022 році, переліку дисциплін вільного вибору студентів на 2022/2023 навчальний рік,  особливості проведення атестації здобувачів вищої освіти бакалаврського рівня.

Також були рекомендовані до друку із присвоєнням грифу «Затверджено вченою радою ЗУНУ» підручники «Менеджмент», «Психологія професійної діяльності», гриф «Рекомендовано вченою радою ЗУНУ» був присвоєний навчальним посібниками «Міжнародні міграційні процеси» та «Методологія наукових досліджень». Наукові журнали «Український журнал прикладної економіки та техніки», «Світ фінансів», «Вісник економіки», «Актуальні проблеми правознавства», «Комп’ютинг», «Облік, оподаткування і контроль: теорія та методологія» були рекомендовані до друку.

Вівчар Оксану, д.е.н. проф., професора кафедри безпеки та правоохоронної діяльності, висунули на здобуття стипендії Верховної Ради України для молодих учених.

Викладачам Західноукраїнського національного університету були присвоєні вчені звання:

Касянчуку Михайлу – професора кафедри кібербезпеки;

Добіжі Наталії – професора кафедри фінансів, банківської справи та страхування ВННІЕ ЗУНУ;

Ясишеній Валентині – професора кафедри економіки, обліку та оподаткування ВННІЕ ЗУНУ;

Сидорович Олені – професора кафедри податків та фіскальної політики;

Івановій Анні – доцента кафедри податків та фіскальної політики;

Ліп’яніній-Гончаренко Христині – доцента кафедри інформаційно-обчислювальних систем і управління;

Осолінському Олександру – доцента кафедри інформаційно-обчислювальних систем і управління.

Ректор ЗУНУ вручив атестати професора Васильчишин Олександрі, Біловус Лесі, Яцківу Василю та атестати доцента – Смереці Світлані, Гуменному Петру, Чикало Інні, Вікровській Анастасії.  Вітаємо науковців із вагомим досягненням!

 

Також упродовж засідання колеги розглянули ряд інших робочих питань, винесених на порядок денний.