До Дня захисту дітей

Дата: 1-06-2022, 12:00 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Уже традиційно 1 червня відзначається Міжнародний день захисту дітей – «International Day for Protection of Children» з метою нагадування всім про необхідність захищати права юного покоління.

Сьогодення ставить перед Україною нові виклики у сфері захисту прав дітей у зв'язку з ескалацією насильства, бойових дій на території областей нашої держави.Кожна дитина має повне право бути захищеною, розвиватися й навчатися для кращого майбутнього. Цьогоріч – це не лише веселе свято для самих дітей, а й нагадування суспільству про необхідність захищати права малечі, прагнути, щоб усі діти росли щасливими і в майбутньому стали хорошими батьками і громадянами своєї країни.

Зараз українці згуртовані як ніколи. Кожен намагається чим може допомогти нашим захисникам.

Працівники бібліотеки ім. Л.Каніщенка ЗУНУ активно підтримують українських захисників, долучаючись до плетіння маскувальних сіток.

Сьогодні діти працівників ЗУНУ малювали для наших захисників та писали свої побажання, прикріпивши їх до маскувальних сіток, які своїми ручками вплітали стрічки тканин з любов’ю та повагою до захисників. Робили це дуже старанно, проявляючи свою дитячу чуйність. Діти вірять, що кожна маскувальна сітка дасть змогу бути непомітними та збереже життя військових.

Найбільшою мрією кожної української дитини є мирне небо, щасливе дитинство та не зовсім «дитяче» бажання – знищення ворожого окупанта.

У малечі не повинно бути нещасливого дитинства, і за це маємо відповідати ми, дорослі, тому турбота про дітей, захист їхніх прав повинен стати одним з найголовніших наших обов'язків.

Тож, зігріваймо теплом і любов'ю кожне дитяче серце, об'єднавшисьспільними зусиллями заради майбутнього, і тоді маленькі громадяни виростуть достойними людьми й неодмінно стануть гордістю України.