Виробнича практика

Дата: 14-06-2022, 12:25 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У межах виробничої практики студентів навчально-наукового Інституту інноватики, природокористування та інфраструктури Західноукраїнського національного університету за спеціальністю «Агрономія» відбулися практичні заняття щодо впровадження інноваційних технологій в сучасному агровиробництві. Захід проходив на базі Тернопільського представництва компанії “Агросем”. Продакт-менеджери з точного землеробства компанії висококваліфіковано продемонстрували переваги та особливості використання надсучасних безпілотованих літальних апаратів на полях: як в інтенсивних технологіях вирощування агрокультур, так і при проведенні наукових досліджень.             
Студенти ознайомились з перевагами визначення за допомогою агродронів різного призначення моніторингу ділянок (спостереження за ростом і розвитком культур, аналізу та збору інформації про стан полів і культур, складання карти 3D-формату, яка в реальному часі показує стан полів на даний момент). Це дає можливість агрономам підібрати оптимальні методи догляду за культурами, контролювати обсяг поживних речовин залежно від особливостей ґрунту тощо.
Також фахівці компанії “Агросем” продемонстрували юнакам та дівчатам роботу дрона-обприскувача, розповіли про умови його використання та специфіку обслуговування. Прилад доцільно використовувати для знищення комах, які щойно з'явилися, внесення добрив для швидкого росту і дозрівання культур, переваги застосування на ділянках з вогнищем зараження хворобами порівняно з причіпним обприскувачем та низкою інших переваг.
Студенти отримали нові корисні теоретичні знання та практичні навички.