» » Відбулася Літня школа соціального підприємництва

Відбулася Літня школа соціального підприємництва

Дата: 15-06-2022, 14:18 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У Західноукраїнському національному університеті, у межах співпраці з Українською соціальною академією, відбулася Літня школа соціального підприємництва.

Окрім Тернополя, Школа проводиться ще у 3-х містах України - Києві, Харкові, Рівному. Захід організовується задля надання навчальної та інвестиційної допомоги в реалізації ініціатив щодо вирішення екологічних, соціальних, культурних проблем. Участь безкоштовна для учасників та охоплює ініціаторів створення соціальних підприємств, метою діяльності яких є вирішення соціальних проблем, спричинених війною, створення робочих місць для внутрішньо-переміщених осіб, менеджерів діючих соціальних підприємств, які прагнуть диверсифікувати власну діяльність задля задоволення суспільних запитів, спричинених війною.

Соціальне підприємництво сьогодні особливо важливе для підтримки й відбудови української економіки та є ефективним способом створити нові робочі місця для внутрішньо переміщених осіб, допомогти вразливим групам суспільства, або ж змінити вектор діяльності власного бізнесу та почати заробляти з користю та думкою про інших. Впродовж тижневого навчання учасники здійснювали комплексне формування ідеї соціального підприємництва, за результатами якого  найкращі проєкти матимуть змогу взяти участь у фінальному пітчингу проектів соціального підприємництва у м. Київ та залучити кошти для їх реалізації.