» » Відбувся науково-практичний круглий стіл за участю міжнародних науковців

Відбувся науково-практичний круглий стіл за участю міжнародних науковців

Дата: 16-06-2022, 10:37 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 15 червня 2022 року відбувся науково-практичний круглий стіл з міжнародною участю «Облік, оподаткування і контроль діяльності суб’єктів господарювання в умовах кризових явищ».

«Незважаючи на ситуацію в країні, події які відбуваються мають прямий вплив на організацію обліку, оподаткування та контролю, тому ці питання потребують особливої уваги та вимагають пошуку шляхів вирішення проблем. Кафедра обліку і оподаткування сприяє всебічному розвитку здобувачів освіти, і не лише у виконанні навчального плату, а й у наукових розробках. Нашим студентам необхідно відбудовувати економіку у післявоєнний час, знаходити можливості для відновлення повноцінного життя у межах нашої країни», - наголосив проректор з наукової роботи Зеновій-Михайло Задорожний

Тому, під час зустрічі учасники обговорили актуальні питання обліку необоротних активів, трудового законодавства, цивільно-правових відносин, е-комерції, особливості обліку у одержувачів бюджетних коштів, порядок оприлюднення фінансової звітності суб’єктів державного сектору в умовах воєнного стану, відчуження та примусове вилучення майна в умовах військового стану з облікової та юридичної точки зору.

Завідувач кафедри обліку і оподаткування, к.е.н., доцент Наталія  Починок наголосила, що за результатами роботи конференції буде опубліковано збірник із науковими працями студентів.

Варто зазначити, що до заходу долучилися колеги із різних країн: Александер Лебединський (США) та Світлана Галещук (Франція), які описали своє бачення виходу України з економічної кризи.

Важливим є і те, що були присутні стейкхолдери освітніх програм за другим (магістерським) рівнем «Облік і оподаткування підприємництва» та  «Облік і контроль в державному секторі економіки»:

  • Наталія Солонинка, головний спеціаліст, головний бухгалтер відділу архітектури та містобудування Тернопільської районної державної адміністрації;
  • Марія Дідух, бухгалтер відділу культури Великоберезовицької селищної ради;
  • Оксана Кокшарова, головний бухгалтер КП «Купчинці» Купчинецької сільської ради;
  • Андрій Федорович, головний бухгалтер ТОВ «Щедра нива»;
  • Софія Пилипів, головний бухгалтер ФОП Орловська Т.М.;
  • Світлана Жукевич, уповноважена особа з публічних закупівель територіального управління Служби судової охорони у Тернопільській області, к.е.н., доцент кафедри обліку і оподаткування;
  • Павло Денчук, головний бухгалтер ТОВ «Сахара», к.е. н., доцент кафедри обліку і оподаткування.

Гаранти освітніх програм: Василь Муравський – професор кафедри обліку і оподаткування, д.е.н. та Світлана Сисюк – доцент кафедри обліку і оподаткування, к.е.н., доцент, розповіли про переваги та можливості молоді, що обрали навчання у ЗУНУ.

До дискусії долучилися викладачі кафедри, запрошені гості не лише в офлайн режимі, але й у ZOOM.

Модератор заходу к.е.н., доцент кафедри обліку і оподаткування Наталія  Зарудна.