» » Відбувся фінал конкурсу ІТ-проєктів

Відбувся фінал конкурсу ІТ-проєктів

Дата: 17-06-2022, 11:00 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Нещодавно на базі факультету комп’ютерних інформаційних технологій Західноукраїнського національного університету відбулася зустріч слухачів Зимових ІТ-шкіл. Школярі презентували свої розробки перед журі, до колективу яких ввійшли представники провідних ІТ-компаній та викладачі класичного університету Тернополя.

У фіналі презентували 12 проєктів, розроблених 15 учнями – слухачами ІТ-шкіл. Щороку зростає кількість учасників заходу, а також кількість охочих ІТ-компаній, делегатів, які цікавляться розробками юних фахівців.

Цьогорічний захід відбувався у змішаному форматі, школярі презентували свої доповіді в аудиторії та у режимі онлайн. Із вступним словом виступила керівниця Тернопільського ІТ-кластера Катерина Міхайліді, яка привітала учасників, зазначила перелік ІТ-компаній. Декан ФКІТ ЗУНУ Микола Дивак окреслив історію зустрічей, представив членів журі, розповів про можливості, які отримують переможці.

Різноманіття підготовлених проєктів та рівень підготовленості приємно вразив усіх. У ході фіналу конкурсу відбулися жваві дискусії.

Переможці:

1 місце:

-        Марта Шлапак - прикладний програмний додаток «Віртуальна мишка» (Школа проектування мікроконтролерних систем);

-        Ростислав Миськів - проєктування WEB-сервісу пошуку вільного паркомісця «GETPARKED» (Школа інформаційних технологій майбутнього).

 

2 місце:

-        Богдана Франасюк - мікроконтролерна система керування міні теплицею (Школа автоматизованих та комп’ютерно-інтегрованих технологій);

-        Андрій Руснак - створення власної NFT-колекції та публікація її на маркетплейсі (Школа етичних хакерів).

 

3 місце:

  1. Вікторія Савченко - методи пошуку оберненого елемента за модулем (Школа етичних хакерів);
  2. Степан Будівський, Тетяна Пукас - мобільний додаток «Музеї Тернополя» (Software Engineering Winter School);
  3. Буззубко Вікторія - ручне керування дроном Tello (Школа інформаційних технологій майбутнього).

 Окрім подарунків від ІТ-компаній, юнаки та дівчата отримали сертифікат на поїздку до Словаччини на міжнародну конференцію, де зможуть у вересні представити свої роботи як студенти Західноукраїнського національного університету.