» » Конституція – оберіг нашої держави!

Конституція – оберіг нашої держави!

Дата: 29-06-2022, 10:10 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Кожна держава має свою Конституцію, яка є її найціннішим та найважливішим документом. Саме цьому святу 28 червня була приурочена година спілкування «Конституція – оберіг нашої держави» у читальному залі для студентів бібліотеки імені Л. Каніщенка Західноукраїнського національного університету.

Модератором заходу виступила завідувачка читального залу для студентів Ірина Любезна .

Для того, щоб всі люди у державі жили щасливо, кожен повинен знати Основний Закон, розуміти, виконувати, дотримуватися і боронити.

Ірина Василівна розповіла про значення Конституції, у якій закріплено право українського народу мати власну державу та важливі етапи історичного розвитку нашої країни на шляху до її становлення, як демократичної держави.  Учасники заходу активно висловили свої бачення основних положень документу й усвідомлено проявили прагнення і практичне вміння користуватись приписами чинного законодавства.

Також студентів ознайомлено із книжковою виставкою «Конституція – шлях до утвердження української державності», де представлено наукові видання, що відображають історичні моменти конституційного процесу на складному і довгому шляху державотворення України. Це дає можливість зрозуміти, яким складним був процес створення законів.

Поважаючи Конституцію й неухильно дотримуючись її принципів, ми зможемо забезпечити подальший розвиток України як європейської держави, рівноправної зі світовою спільнотою.