» » Представники ЗУНУ у Дортмундському університеті прикладних наук і мистецтв

Представники ЗУНУ у Дортмундському університеті прикладних наук і мистецтв

Дата: 19-07-2022, 11:49 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Представники Західноукраїнського національного університету взяли участь у заходах у Дортмундському університеті прикладних наук і мистецтв (FH-Dortmund, Німеччина). До складу делегації входили: професор Анатолій Саченко, доценти Григорій Гладій, Павло Биковий, Христина Ліп’яніна-Гончаренко, Світлана Саченко, аспірант Іван Кіт, студентки спеціальності 122 «Комп’ютерні науки» Аліна Козак, Анна Мельник  та Наталя Мадараш. Поїздку організовано за кошти програм DAAD «Східне партнерство», Erasmus+ «Академічна мобільність для навчання», а також міжнародного DAAD проєкту  "Віртуальна магістерська взаємодія з інтелектуальної обробки даних" (ViMaCs) (https://vimacs.go-study-europe.de/ ).

Протягом 9 днів науковці та студенти взяли участь у таких заходах:

XIII щорічна Міжнародна наукова конференція IRC 2022 (https://irc.go-study-europe.de/2022/), де зібралися 136 учасників із 18 країн, щоб заслухати доповіді, присвячені актуальним темам у сфері цифрової трансформації, освіти, працевлаштування, управління проєктами та сталого розвитку. Доповіді від ЗУНУ презентували Христина Ліп’яніна-Гончаренко та Іван Кіт. Також учасники мали змогу відвідати майстер-класи з 3D-друку та лазерного різання, мобільної робототехніки, творчого дослідження та звітування про проєкти зі зміни клімату. Також, в рамках програми DAAD «Східне партнерство», Христина Ліп’яніна-Гончаренко та Іван Кіт отримали грант на місячне стажування в FH-Dortmund для роботи над докторською та кандидатською дисертаціями.

Студенти навчалися в Літній школі «Передові перспективи в області науки про дані» в рамках DAAD проєкту ViMaCs (https://go-study-europe.de/dortmund-international-summer-school-is-successfully-over-this-year/ ), де в першій половині дня слухали лекції викладачів, доцентів  і професорів з України та Дортмунда, а в другій половині дня працювали в командах над дослідницькими проєктами: «Автоматичне розпізнавання номерних знаків», «Розпізнання силуетів порушників комендантської години», «Класифікація зображень фруктів за допомогою нейронних мереж» під керівництвом представника ІТ-компанії Blacktron.AI Олександра Грубича.

У межах проєкту Erasmus+ «Work4CE» (https://work4ce.eu/)  професорсько-викладацький колектив відвідав тренінг (Train-the-Trainer) на тему «Problem- and Challenge-based Learning to Train Essential Skills within the Project Environment», організований Institute for the Digital Transformation of Application and Living Domains.

Взяли участь у робочій нараді учасників міжнародного проєкту Erasmus+ «Work4CE» з Німеччини, України, Іспанії, Литви, Казахстану, Бельгії, Азербайджану, де вони підвели проміжні підсумки та обговорили проблеми виконання проєкту в сучасних реаліях.

Науковці ЗУНУ ( Анатолій Саченко, Павло Биковий, Світлана Саченко Христина Ліп’яніна-Гончаренко), і Дортмундського університету прикладних наук і мистецтв ( Carsten Wolff, Thorsten Ruben) обговорили низку питань, пов’язаних з організацією спільної міжнародної ІЕЕЕ конференції IDAACS-2023 (https://www.idaacs.net/ ) 6-9 вересня 2023 у Дортмунді.

Науковці та студенти Західноукраїнського національного університету були нагороджені сертифікатами. Загалом це були 9 насичених і цікавих днів плідної роботи й незабутніх вражень.