» » Демократія об’єднує креативну молодь України

Демократія об’єднує креативну молодь України

Дата: 10-08-2022, 13:56 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Навчально-науковий інститут міжнародних відносин ім. Б.Д. Гаврилишина Західноукраїнського національного університету один із 46 закладів освіти України - провайдерів курсу з громадянської освіти «Демократія: від теорії до практики».

«Завдяки таким ініціативам у мене є відчуття потрібності Україні і нашій молоді у цей складний час, адже усі труднощі спонукають нас збагнути цінність важливих речей. Висловлюю вдячність команді IFES Ukraine за чудову можливість бути причетною до розбудови демократичного суспільства в Україні», - зазначає Наталія Кравчук, доктор економічних наук, професор кафедри міжнародних відносин та дипломатії ННІМВ ім. Б.Д.Гаврилишина ЗУНУ.

Попри повномасштабну війну росії проти України сотні українських студентів завершили навчання з курсу, у ході якого проведено дослідження, щоб краще зрозуміти досвід молоді і викладачів у воєнний час.

Унікальність у тому, що це американська методика викладання, мета якої – навчити молодь основним інструментам демократії, а також таким навичкам, як критичне мислення, аргументування думки, робота у команді. Тому юнаки й дівчата мають можливості втілювати у життя сміливі задуми і проєкти!

Громадянська освіта – одна з ключових підвалин для розбудови вільного суспільства. Інтерактивний курс реалізується за підтримки USAID Ukraine, Міністерства міжнародних справ Канади та допомоги від уряду Великої Британії.

 

Ми переконані, що демократія працює там, де громадяни заявляють на неї права!