» » Ректор ЗУНУ взяв участь у пресконференції, приуроченій результатам Європейських університетських ігор

Ректор ЗУНУ взяв участь у пресконференції, приуроченій результатам Європейських університетських ігор

Дата: 10-08-2022, 21:57 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Ректор Західноукраїнського національного університету Андрій Крисоватий взяв участь у пресконференції, приуроченій підсумкам участі закладів вищої освіти України у Європейських університетських іграх 16-30 липня 2022 року у м.Лодзь (Польща) та чемпіонаті світу з футзалу серед студентів 18-24 липня 2022 року м.Брага (Португалія).


У ході зустрічі присутні мали можливість обговорити результати проведення найбільших комплексних змагань - Європейських університетських ігор (European Universities Games Lodz 2022).

На пресконференції був присутній Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет, який вручив подяку ректору університету Андрію Крисоватому за виховання спортивної еліти України.


У Європейських університетських іграх взяли участь близько 5000 студентів, які представляли понад 400 університетів із 40 країн Європи.

Вік учасників від 17 до 30 років.

Делегація студентської збірної команди України у Європейських університетських іграх складалася з 297 осіб, у тому числі: 9 офіційних осіб, 58 тренерів і 230 спортсменів, які змагалися у 16 видах спорту.

За результатами змагань студентська збірна України виборола  62 медалі:

19 золотих, 25 срібних та 18 бронзових медалей і посіла 2 місце, враховуючи  загальну кількість медалей, і 3 місце за кількістю золотих медалей.

Пишаємося нашими студентами - спортсменами!

"Збірна жіноча команда класичного університету Тернополя з волейболу зайняла  5 місце і була наймолодшою командою серед усіх. Делегація Західноукраїнського національного університету була представлена 17 учасниками: 14 спортсменів та 3 тренерів. Ми гордимося молоддю нашої країни, яка з честю представляла нашу державу на міжнародному рівні  ", - сказав ректор ЗУНУ Андрій Крисоватий під час виступу.