» » Наукові зустрічі у провідних університетах світу!

Наукові зустрічі у провідних університетах світу!

Дата: 15-08-2022, 12:18 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Нещодавно у межах закордонного науково-дослідного відрядження доцент кафедри інформаційно-обчислювальних систем і управління Христина Ліп’яніна-Гончаренко та аспірант кафедри Іван Кіт відвідали Дортмундський університет прикладних наук та мистецтва у м. Дортмунд.

Також, Христина й Іван представили свої наукові дослідження під час сесії Digital Transformation 2 Dortmumd IRC 2022 у Fachhochschule Dortmund. Конференція поєднувала щоденні сесії на різні теми: управління проєктами та сталий розвиток, цифрова трансформація, освіта, робоче місце та працевлаштування, а також семінари, основні доповіді та інтерактивні заходи.

Окрім того, у рамках Дортмундської міжнародної літньої школи 2022, Христина та Іван взяли участь у Dortmumd international PhD Summer School 2022, що відбувся 4-8 липня 2022р на базі Fachhochschule Dortmund за участю партнерів консорціуму з України, Бельгії, Іспанії, Литви, Азербайджану, Палестини. Результатом участі є успішне проходження 40 академічних годин, інтерактивних навчальних занять з ключових особливостей, проблем співпраці, структурування   й досягнення успіху у дослідницьких проєктах, стратегії та методи,  докторських колоквіумів та доповіді магістрантів у форматі пітчингу з живим обговоренням та фідбеком, самостійна міжкультурна командна робота над контентом упродовж тижня, нетворкінг-сесія з іншими докторантами.

У ході візиту  Христина Ліп’яніна-Гончаренко разом з професором Анатолієм Саченком, Павлом Биковим та Світланою Саченко провела робочу зустріч з командою Carsten Wolff, Fachhochschule Dortmund з питань організації 12th IEEE International Conference on Intelligent Data Acquisition and Advanced Computing Systems: Technology and Applications, яка запланована на 6-9 вересня, 2023 у м.Дортмунді.

Христина Ліп’яніна-Гончаренко разом з  професором Анатолієм Саченком провела зустріч з професором Carsten Wolff, обговоривши план наукової співпраці на період відрядження та подальших досліджень - формування набору даних для наукового дослідження «Розробка інтелектуальних інформаційних методів та засобів соціально-економічної безпеки міста» та розробки патентну на основі цієї теми, визначення ідеї наукової публікації для журналу, що має індексацію Scopus.

Також, Іван Кіт відвідав Берлінський університет прикладних наук, ознайомився із історією університету, технічним забезпеченням і напрямами роботи. Обговорив майбутню співпрацю, перспективи спільних публікацій,  сучасні етапи докторських досліджень та  можливості обміну за програмою DAAD.