» » Перший заступник Міністра освіти і науки України побував у класичному університеті Тернополя

Перший заступник Міністра освіти і науки України побував у класичному університеті Тернополя

Дата: 16-08-2022, 18:07 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Сьогодні до Західноукраїнського національного університету з робочим візитом завітав перший заступник Міністра освіти і науки України Андрій Вітренко.

Ректор Андрій Крисоватий розповів про діяльність закладу вищої освіти у час повномасштабної війни й зазначив: «Ми наполегливо працюємо аби створити безпечні умови для навчання в нашому університеті. Обладнуємо укриття та сховища для учасників освітнього процесу. Вірю, що спільними діями ми наблизимо перемогу України, виховаємо справжніх патріотів та лідерів демократичного суспільства!»

У ході зустрічі освітяни мали можливість поспілкувалися із відповідальним секретарем приймальної комісії ЗУНУ Антоном Шевчуком, який розповів про особливості цьогорічної вступної кампанії, нові можливості для абітурієнтів та сказав, що незважаючи на усі труднощі сьогодення, юнаки і дівчата впевнено обирають навчання в українських вишах.   

Також Андрій Вітренко та директор департаменту освіти і науки Тернопільської обласної державної адміністрації Ольга Хома оглянули аудиторії, лекційні зали, навчальні лабораторії ЗУНУ, поспілкувалися з деканами та директорами факультетів, інститутів. Цікавою була зустріч зі студентами, які вже розпочали навчання в режимі офлайн.

Згодом відбулася робоча нарада, під час якої було обговорено організацію навчального процесу в умовах воєнного стану, кроки та дії щодо вдосконалення якості навчання і подальшої підготовки висококваліфікованих фахівців.  

Очільники наголосили на важливості розвитку української освіти, а також зазначили, що докладають максимум зусиль для підтримки студентів.