» » Завершальні акорди становлення професійної майстерності магістрів

Завершальні акорди становлення професійної майстерності магістрів

Дата: 19-08-2022, 10:30 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Нещодавно на соціально-гуманітарному факультеті Західноукраїнського національного університету стартували тренінги для магістрів усіх спеціальностей шостого курсу.

Навчання, наука, практика - ось головні «кити» студентського життя.

Студенти та викладачі факультету переконані, що  знання лише тоді чогось варті, коли їх можна застосувати на практиці для досягнення позитивного результату.

Переддипломна практика розпочалася тренінгом, перша пара відбулася за участі декана факультету Оксани Гомотюк. Виробили алгоритм дій, обговорили основні завдання та врахували пропозиції студентського колективу. Спікерами також виступили: заступник декана Леся Біловус, завідувач кафедри інформаційної та соціокультурної діяльності Ірина Недошитко, завідувач кафедри психології та соціальної роботи Андрій Гірняк, завідувач кафедри освітології та педагогіки Лілія Ребуха та викладачі кафедр СГФ - Олександра Патряк, Олена Стефанишин, Галина Гірняк, Віталій Біскуп.

Її основна мета – становлення професійної компетентності магістра, яка виявляється у готовності вирішувати професійні задачі з використанням теоретичних і практичних профільно-предметних знань, життєвого досвіду, цінностей та схильностей, формування у них, на базі одержаних в університеті знань, професійних умінь і навичок для прийняття самостійних рішень під час конкретної роботи у реальних ринкових і виробничих умовах, виховання потреби систематично поновлювати свої знання та творчо їх застосовувати у практичній діяльності.

Головні завдання переддипломної практики:

  1. Оволодіння студентами сучасними методами, формами організації та знаряддями праці у галузі їх майбутньої професії, становлення професійної компетентності магістра.
  2. Підбір фактичного матеріалу для виконання аналітичної частини магістерської роботи.
  3. Підготовка звіту про проходження переддипломної практики.

Ми єдині у думці, що розвиток суспільства залежить від рівня розвитку його сфери освіти. Заклад вищої освіти є основним креативним капіталом регіону, оскільки він забезпечує три "Т" : технологію, талант і толерантність (Р. Флорида).