» » Відбулися інтеграційні зустрічі із внутрішньо переміщеними особами

Відбулися інтеграційні зустрічі із внутрішньо переміщеними особами

Дата: 19-08-2022, 14:29 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Інтеграційні зустрічі із внутрішньо переміщеними особами відбулись 16 серпня у Збаражі та 18 серпня в Озернянській об’єднаній територіальній громаді. Заходи провели Західноукраїнський національний університет, громадська організація «ТМЖК «Відродження нації» за підтримки «КримСОС», у партнерстві з Фондом імені Фрідріха Еберта в Україні.

У зустрічах взяли участь понад 60 учасників, які тимчасово переїхали з Харківської, Донецької, Луганської, Херсонської областей на Тернопільщину. Учасники мали можливість отримати інформацію про соціальні виплати та інші види допомог, опанувати техніки пропрацювання наслідків психологічних травм, набутих за часів повномасштабної війни в Україні, дізнатися про можливості участі у соціально-культурному житті громади с. Озерна та м.Збараж, обговорити освітні можливості для ВПО у ЗУНУ, проблеми працевлаштування та відкриття власного бізнесу в ОТГ, разом із викладачами кафедри маркетингу будувати ком'юніті для ВПО на базі класичного університету Тернополя.

У ході майстер-класу «Як відкрити власну справу», який провела Неля Іванечко, учасники у групах генерували ідеї бізнесу, дискутували з приводу переваг і ризиків різних форм ведення бізнесу, методів просування, ціноутворення та збуту.

 

Важливу інформацію для ВПО надали експерти, зокрема: Роман Полікровський – мер м.Збараж; Ганна Ходинчак – начальниця відділу охорони здоров'я та соціального захисту Збаразької міської ради; Назар Романів – тимчасовий виконувач обов’язків голови Озернянської ОТГ; Уляна Дудар – спеціалістка ЦНАП Озернянської ОТГ Тернопільської області; Марина Пасєчник – регіональна координаторка ГО «КримСОС» в Тернопільській області; Тетяна Борисова – завідувачка кафедри маркетингу Західноукраїнського національного університету; Неля Іванечко – доцентка кафедри маркетингу ЗУНУ; Світлана Хрупович – доцентка  кафедри маркетингу ЗУНУ; Тетяна Надвинична – психологиня, фахівчиня по роботі із кризовими ситуаціями, доцентка кафедри психології та соціальної роботи Західноукраїнського національного університету.