» » День Державного прапора у ЗУНУ!

День Державного прапора у ЗУНУ!

Дата: 23-08-2022, 15:16 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Сьогодні Західноукраїнський національний університет разом з усією Україною  відзначає День Державного прапора.

Жовто-синій стяг – це символ непереможної нації. Під прапором українці проголошували Незалежність, стояли на Майдані, складали присягу, а тепер воюють за нашу свободу. Ми демонструємо усьому світу, що ми вільний, сильний, нескорений народ, який самовіданно захищає рідну землю.

Ректор ЗУНУ Андрій Крисоватий звернувся до університетської родини: «Наша держава переживає важкі часи. Героїчний спротив українців у війні з росією доводить, що ми нездоланні, адже Україна для нас понад усе. Переконаний, що ми вистоїмо, витримаємо та все відбудуємо. Нехай у День Державного прапора України у наших серцях зміцниться віра й надія  на мирне й щасливе майбутнє!»

Почесне право внести Державний прапор надали студентам Центру підготовки офіцерів запасу класичного університету Тернополя. Університетська спільнота хвилиною мовчання вшанувала пам'ять про Героїв України, які віддали найдорожче за Батьківщину – своє життя.

Освятивши знаменно, Архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор промовив: «Сьогодні наш янгол-охоронець, наш оберіг, що майорить у класичному університеті Тернополя єднає та захищає нас усіх. Це наша велична історія, гідність і слава».

До вітального слова долучився  Голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко, який зазначив: «Ми народжені, щоб бути вільними. Щодня ми працюємо аби наблизити нас до жаданої перемоги над ворогом. Віримо, що цей стяг буде щитом для молоді й колективу університету».

         «Український прапор – це наставник, який нас надихає і мотивує. Бажаю кожному із вас мирного неба, благополуччя, успіхів у щоденній праці на благо України», - сказав Народний депутат України Володимир Гевко.

Віримо, що з Божою допомогою збережемо Україну вільною і незалежною. Зі святом нас, дорогі українці!