» » Підписано меморандум із Університетом Найробі

Підписано меморандум із Університетом Найробі

Дата: 23-08-2022, 16:48 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У час складних випробувань, ми разом із світовою освітянською спільнотою об’єднуємо свої наукові зусилля  аби сприяти підготовці висококваліфікованих фахівців, які будуватимуть майбутнє України. Сьогодні у класичному університеті Тернополя відбулося підписання меморандуму про співпрацю із Університетом Найробі. Наше партнерство  – це новий вектор у міжнародному співробітництві Західноукраїнського національного університету.

В урочистостях взяли участь почесні гості: Надзвичайний та Повноважний Посол України в  Республіці Кенія Андрій Праведник, Голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко, Народний депутат України Володимир Гевко, шанована делегація від Університету Найробі: ректор, Стефен Кіамі Гітахі, директор з корпоративних питань Джон Орінді, а також представники ЗУНУ: ректор Андрій Крисоватий, проректор з міжнародної діяльності Оксана Десятнюк, директор навчально-наукового інституту міжнародних відносин ім. Б.Д.Гаврилишина Ірина Іващук, заступник директора ННІМВ ім. Б.Д. Гаврилишина Наталія Кравчук.

До присутніх звернувся ректор Андрій Крисоватий: «Дорогі колеги! Співпраця із провідним Університетом Найробі – це відкриття нового африканського освітнього середовища для вчених й студентів, важливий аспект у налагодженні дружніх відносин між двома державами. Вірю, що підписаний документ дасть змогу нам пізнати культуру Республіки Кенія і розширити науковий потенціал наших країн».  

У ході підписання сторони домовилися про реалізацію спільних наукових проєктів й програм, організацію лекцій, тренінгів, симпозіумів із залученням експертів-міжнародників та обговорили перспективи подальшої співпраці.

Надзвичайний та Повноважний Посол України в  Республіці Кенія Андрій Праведник зазначив, що незважаючи на проблеми й виклики сьогодення, важливо відкривати нові кордони можливостей для університетів, адже поглиблювати співробітництво у галузі освіти – це шлях перспективного й успішного майбутнього.

«Наші домовленості символізують прагнення України та Кенії всебічно розвиватися. Переконаний, що ми активно інтегруємося у міжнародний науковий й культурний простір»,-  сказав ректор Стефен Кіамі Гітахі.