» » Учнівська олімпіада з питань публічного управління, місцевого самоврядування та децентралізації влади

Учнівська олімпіада з питань публічного управління, місцевого самоврядування та децентралізації влади

Дата: 29-08-2022, 11:54 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 26 серпня 2022 року у Західноукраїнському національному університеті відбулася Друга обласна учнівська олімпіада з питань публічного управління, місцевого самоврядування та децентралізації влади, проведення якої ініціювали Тернопільська обласна рада  та кафедра менеджменту, публічного управління та персоналу ЗУНУ.

Урочисте відкриття Олімпіади розпочалося вітальним словом голови журі Олімпіади завідувача кафедри менеджменту, публічного управління та персоналу ЗУНУ, д.е.н., професора, Михайла Шкільняка, який побажав членам журі продуктивної роботи, а учасникам продемонструвати високий рівень знань, віри у себе, та перемоги!

Після завершення реєстрації учасники Олімпіади отримали інструктаж, щодо роботи в системі дистанційного навчання ЗУНУ і приступили до виконання першого етапу конкурсних завдань - проходження тестування з Конституції України та Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Після завершення тестування для учасників була проведена екскурсія студмістечком Західноукраїнського національного університету.

Опісля, минулорічна переможниця Олімпіади, а сьогодні уже студентка 2 курсу ЗУНУ спеціальності «Публічне управління та адміністрування» Діана Марко поділилася з учасниками досвідом участі в олімпіаді та перевагами навчання на обраній спеціальності, продемонструвавши цікаву презентацію. Цей виступ переконав членів журі та усіх присутніх, що Олімпіада дозволяє виявити та підтримати справді талановиту молодь, а надана можливість подальшого навчання в ЗУНУ сприяє розвитку її здібностей.

Другим етапом конкурсної програми олімпіади учасники презентували журі свої есе з проблем державотворення, місцевого самоврядування, управління соціально-економічним розвитком регіону та громад.

Варто відзначити високий рівень підготовки, лідерські та творчі якості всіх учасників, прикладний характер їх доповідей, креативні  презентації напрацювань.

Далі відбулося обговорення журі результатів виконання учасниками конкурсних завдань та підведення підсумків Олімпіади.

За результатами участі випускників у другій обласній учнівській Олімпіаді з питань публічного управління, місцевого самоврядування та децентралізації влади, переможцями стали:

1 місце: Фік Денис Русланович;

2 місце: Білоус Тарас Ігорович;

3 місце: Гнідий Сергій Андрійович;

4 місце: Пронів Ростислав  Ярославович;

5 місце: Михайлов Валентин  Тарасович.

Чотирьом переможцям (1-4 місце) надана можливість здобувати освіту в Західноукраїнському національному університеті на першому (бакалаврському) рівні за освітньою програмою «Публічне управління та адміністрування» за кошти обласного бюджету.

Закриття Олімпіади завершилося вітальними словами членів журі: депутатки Тернопільської обласної ради, заступниці начальника відділу фінансово-економічного планування, бюджету та обласних програм виконавчого апарату Тернопільської обласної ради Ірини Шумади, начальниці загального відділу виконавчого апарату Тернопільської обласної ради Вікторії Паляниці та голови журі завідувача кафедри менеджменту, публічного управління та персоналу ЗУНУ, д.е.н., професора, Михайла Шкільняка.