Літературний дискурс

Дата: 8-09-2022, 12:34 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Бібліотека ім. Л. Каніщенка Західноукраїнського національного університету – це місце, де студенти отримують не лише книги, а ще й велику втіху і користь для своєї душі, оскільки вони мають змогу  долучитися до джерел духовності.

Сьогодні для відвідувачів, зокрема студентів групи ПРт-11, проведено літературний дискурс на тему: «Книга єднає тих, хто читає». Модератором заходу виступила завідувачка читального залу для студентів Ірина Любезна.

На літературному заході обговорили актуальні питання щодо ролі книги в житті людини, яка є надзвичайно великою, адже своїй грамотності, освіченості ми зобов'язані саме книзі.

Книги прищеплюють нам добрі почуття і благородні думки, мотивують до хороших вчинків, сприяють моральному становленню. Чесність, готовність боротися за правду, добросовісність, повага до людей і до себе, любов до знань і праці, відповідальність, почуття обов'язку перед сім’єю, перед країною ненав’язливо входять у свідомість людини через спілкування з хорошою книгою.

Читання книг є дуже корисною звичкою.  Воно відкриває нам самих себе і світ. З плином часу книги не втрачають своєї актуальності. Ось чому їх називають маяками в океані часу.

Незважаючи на високі темпи розвитку  цифрових технологій та потоків інформації  молодь цікавили наповнення бібліотеки сучасною літературою та проблеми книговидання у воєнний період.

В процесі дискурсу Ірина Любезна у доступній формі та на конкретних прикладах обґрунтувала завдання бібліотек, окреслила коло актуальних проблем книговидання та візуалізувала переваги друкованих книг.