» » Третій день IV Міжнародного тижня

Третій день IV Міжнародного тижня

Дата: 8-09-2022, 18:15 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Четвертий Міжнародний тиждень у Західноукраїнському національному університеті продовжується. Третій день I-WEEK розпочався із онлайн-зустрічі науковців  факультету комп’ютерних інформаційних технологій з партнерами щодо організації Міжнародної конференції з передових комп’ютерних інформаційних технологій. Декан ФКІТ ЗУНУ, співголова Міжнародної конференції ACIT Микола Дивак зазначив: «Ми працюємо над розвитком міжнародних зв’язків для того, щоб створити нові можливості для молоді університету. Започатковуємо спільні наукові проєкти з університетами-партнерами Чехії, Польщі, Німеччини та Словаччини, зміцнюємо співпрацю та переймаємо досвід провідних закладів освіти Європи».

У межах Міжнародного дискусійного клубу Професор Делійського університету (Індія) доктор Пушпендер Кумар провів розвиваючу лекцію щодо переосмислення принципів міжнародного маркетингу. Науковець зазначив, що актуальність цього напряму дослідження зумовлена сучасними процесами інтенсифікації глобальної конкуренції, появою нових форм міжнародних відносин й інтеграції ринків та продемонстрував міжкультурні особливості комунікативної поведінки споживачів.

Надзвичайно цікавою була презентація «Міжнародний трансфер проєктної діяльності: інноватика, природокористування та інфраструктура», де учасники ділились досвідом реалізації проєктів у сфері енергетичної безпеки, екологічної політики, аграрного природокористування, зміни клімату, транспортних технологій, геодезії, зміцнення фізичного здоров’я, смарт-спеціалізації та інноваційного розвитку регіонів.

Презентували свою проєктну діяльність партнери з Університету WSB (Республіка Польща), Вармінсько-Мазурського університету в Ольштині (Республіка Польща), Батумського державного університету імені Шота Руставелі (Грузія), Центру підвищення кваліфікації  працівників водного господарства Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, Національного авіаційного університету (м. Київ, Україна).

У результаті обговорень науковці навчально-наукового інституту інноватики, природокористування та інфраструктури напрацювали алгоритм підготовки проєктних заявок для участі в міжнародних грантових програм у консорціумі. Презентували магістерську програму «Бізнес-аналітика та управління інноваційними системами». Дякуємо іноземним партнерам, які знайшли можливість долучитися до IV Міжнародного тижня ЗУНУ, взяли участь у презентації магістерської програми, підтвердили її актуальність і перспективність як на національному, так і на міжнародному рівнях.

Неабияке зацікавлення викликала дискусія, яка відбулася у межах  круглого стілу «Новітні досягнення, обмін досвідом, перспективи співпраці». Юрій Роговченко, професор кафедри математичних наук університету Агдера, Крістіансанд (Норвегія) розповів про особливості освітнього процесу університетів Швеції, Норвегії, Кіпру, роботу в наукових проектах і їх фінансування, вимоги до наукового рівня викладачів, рівень підготовки студентів та етика спілкування «викладач-студент» і ще чимало цікавого. Також обговорили можливості майбутньої співпраці.

Студенти та професорсько-викладацький колектив ЗУНУ прослухали лекцію австрійського професора, доктора Томаса Бауера «Кризова підтримка для України Університетського коледжу педагогічної освіти (PH Wien) для дітей, вчителів, директорів та батьків у Відні через стажування Erasmus+». Учасники активно дискутували й обговорювали можливості для студентів ЗУНУ в майбутніх спільних проєктах.

З метою зміцнення зв’язків науково-дослідного інституту інтелектуальних комп’ютерних систем та кафедри інформаційно-обчислювальних систем і управління ЗУНУ з міжнародними партнерами професор Анатолій Саченко провів зустріч із колегами: проф. Джорджом Марковським (Державний університет Кеннесо, Джорджія, США), проф. Карстеном Вольффом (Університет прикладних наук і мистецтв, FH Дортмунд, Німеччина) та проф. Юргеном Зіком (Університет прикладних наук, HTW Berlin, Німеччина).

На Міжнародному дискусійному форумі «Фінанси, облік, оподаткування в умовах кризи та невизначеності», до якого долучилися провідні науковці університетів Польщі, Франції, США, Китаю, Естонії, Грузії, Словакії обговорювали актуальні теми сьогодення. Студенти та викладачі слухали доповіді учасників й дискутували.

Науковець з чеського університету Лібор Досталек, професор Інституту прикладної інформатики Університету Південної Богемії провів для слухачів лекцію «Машинозчитувані проїзні документи».

На завершення дня відбувся семінар-тренінг на тему: «Тренди та регіональні траєкторії розвитку світової індустрії гостинності». До заходу долучилися міжнародні фахівці: а саме, Олеся Окаринська - фахівець у сфері кейтерингу (США), Джоанна та Джон Аргуельо - фахівці у сфері готельно ресторанного бізнесу ( Еквадор), Олесь Городецький- голова патріотиного руху (Італія), професор Артур Волек- експерт із систематизаціі Академія Ігнатіанум (Польща), Станіслав Альвасяк - фахівець з проектів центру дослідження та розвитку соціальних інновацій (Польща). Обговорили питання організації кейтирингу в США та можливі напрями співпраці між кафедрою міжнародного туризму і готельного бізнесу та кейтиринговими міжнародними компаніями світу. Це нові можливості для студентів та викладачів, які хочуть розвиватися й перейняти кращий досвід закордонних партнерів.

Ще один день насичений цікавими подіями у межах Міжнародного тижня у ЗУНУ. Нові напрацювання, цікаві підходи та креативні ідеї!