» » ЗУНУ підтримує ініціативу "Єднання"

ЗУНУ підтримує ініціативу "Єднання"

Дата: 9-09-2022, 15:36 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 З початку вторгнення росії в Україну в лютому 2022 року, було пошкоджено понад 95-ть закладів вищої та фахової передвищої освіти та не менше 9-ти зруйновано. Академічна спільнота зво провела масову евакуацію. Частина студентів та викладачів зараз захищають Україну на лінії фронту. Інші намагаються продовжувати навчатися, працювати, викладати, проводити дослідження.

Завдяки координації зусиль Cormack Consultancy Group, у межах ініціативи «Єднання», між українськими та британськими закладами освіти вже сформовано понад 80 партнерств. Колеги з обох країн працюють задля розбудови співпраці. Широке залучення різних організацій надає українським закладам освіти технології, ресурси та фінансову підтримку для збереження та відбудови університетів.

Класичний університет Тернополя долучився до програми «Ініціатива Єднання» у квітні 2022 року й об’єднався із Університетом Де Монтфорт з метою надання підтримки в процесі навчання, необхідних ресурсів та ідей під час гуманітарної кризи в України.

Довгострокове партнерство закладів освіти надає допомогу українським ЗВО, щоб студенти мали змогу продовжити навчання, а науковці могли і надалі займатись дослідженнями. У довгостроковій перспективі заклади освіти Великобританії планують допомогти у відбудові інфраструктури та відновленні України.

Партнерства між закладами освіти двох країн вже принесли позитивні зрушення у житті студентів, дослідників та місцевих громад. Підтримуючи ресурсами та ідеями, британські зво вже допомогли з доступом до онлайн-курсів в університеті Великобританії Де Монтфорт, завдяки чому українські студенти можуть продовжити навчання, а професорсько-викладацький колектив – підвищити кваліфікацію.

Цінуємо ініціативу Twinning та вдячні  програмі за можливість налагодження співпраці!