Генеза бібліотечних таємниць

Дата: 12-09-2022, 10:58 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Книга споконвічно володіла таємницею. Цей загадковий океан, що манить у свої глибини. Хто вміє плисти його хвилями, той здобуває безцінні скарби мудрості. Бібліотека - це цілий світ, де кожна книга – поводир у царство знань і мапа для освічених людей.

Наші читачі - це молоді і креативні люди. Студенти та викладачі відвідують нашу бібліотеку, щоб дізнатися про нове і незвідане. Особливо їх цікавлять нові підручники, монографії, нова періодика та нові збірки праць провідних науковців. Не забувають і про художню класику... Наші поети, письменники, мемуаристи вкотре доводять, що вони на часі й направду в історичній величі звучить їх слово.

Принципове значення для працівників бібліотеки - вміння подарувати відвідувачам внутрішній потяг до книги. Формування інформаційної культури читачів є головною умовою залучення до активного використання різноманітних джерел інформації.

Сучасна книгозбірня - це інформаційний центр, де сконцентровані ресурси, що якісно змінюють навчальний процес. У свою чергу, виховання інформаційної культури, що проявляється у свідомому та осмисленому доборі інформаційних джерел, формуванні навичок систематизації та особистісної оцінки інформації, уміння користуватися рекомендаційною бібліографією, каталогами і картотеками є надзвичайно важливим для сучасної людини.