» » Літературна година «Провідник духовності в Україні»

Літературна година «Провідник духовності в Україні»

Дата: 15-09-2022, 14:46 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

У читальному залі для студентів бібліотеки імені Л. Каніщенка Західноукраїнського національного університету відбулася літературна година «Провідник духовності в Україні» для першокурсників-геодезистів, яка була приурочена 158-ій річниці від Дня народження відомого українського письменника, майстра художнього слова, громадського діяча М. М. Коцюбинського

Модератор – завідувачка читального залу для студентів Ірина Любезна та куратор гр. ГЗ-11 Андрій Вітровий.

Учасники заходу мали можливість детальніше дізнатися про життєвий та творчий шлях письменника й ознайомитись із книжковою виставкою, на якій  представлено художні видання, що висвітлюють грані творчої майстерності.

Коротко розповівши про життєвий шлях Михайла Коцюбинського, Ірина Василівна ознайомила присутніх  із відомими творами митця: «Intermezzo», «Цвіт яблуні», «Дорогою ціною», «Хвала життю», «Fatamorgana», «Тіні забутих предків», що принесли авторові світову славу. У своїх творах він показав силу й енергію простих трударів, їх нездоланну стійкість у боротьбі за нове справедливе життя, відобразив соціальні і національні прагнення українського народу, оспівав його високу поетичність. А  також у них він популяризує українську мову та літературу, звичаї, традиції, культуру, виховання молодого покоління у патріотичному дусі.

Студенти зачитували факти й цікаві  історії із життя.

Сподіваємось, що для себе присутні відкрили нового Коцюбинського, патріота та справжнього українця. Нам необхідно брати приклад з письменника і вчитись любити рідну мову, бо без мови немає народу, нації, держави.

Тому, доля такої яскравої особистості повинна стати для нас прикладом справжньої жагучої любові до свого рідного краю.

Тож, запрошуємо всіх охочих відвідати нашу книгозбірню для ознайомлення із виставкою, де ви зможете ближче ознайомитись із сторінками біографії та глибшого дослідження творчого доробку великого Сонцепоклонника.