» » Навчальний семінар для магістрів програми «Бізнес-аналітика та управління інноваційними системами»

Навчальний семінар для магістрів програми «Бізнес-аналітика та управління інноваційними системами»

Дата: 16-09-2022, 11:04 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Слухачі магістерської програми «Бізнес-аналітика та управління інноваційними системами» кафедри бізнес-аналітики та інноваційного інжинірингу навчально-наукового інституту інноватики, природокористування та інфраструктури Західноукраїнського національного університету провели навчальний семінар про престижність професії бізнес-аналітика.

Як зазначив доктор наук, професор Петро Пуцентейло: «Бізнес-аналітик займається розробкою стратегії розвитку бізнесу, знаходить і вирішує проблеми, тим самим роблячи проєкт успішним й затребуваним».

Кандидат наук, доцент, заступник директора ННІІПІ Ірина Белова наголосила, що спеціаліст розглядає внутрішню і зовнішню діяльність компанії, існуючу модель бізнесу, і якщо вона невдала, то розробляє поради щодо її поліпшення або зовсім нову.

Учасниця Катя Шок додала з власного практичного досвіду, що своїми порадами він повинен впорядкувати процеси всередині компанії, оптимізувати роботу як між відділами, так і всередині, прибрати непотрібні витрати, збільшити прибуток. З цією думкою погодився Ігор Вовк, який наголосив, що робота бізнес-аналітика будується на таких постулатах: виділення потреб компанії, формування вимог до кінцевого продукту або послуги; аналіз і виявлення проблем, складання списку рішень для їх вирішення,  презентація висновків замовнику, управління впровадженням рішень, коригування планів.

Студенти, які взяли участь у семінарі погодилися, що бізнес-аналітик сьогодні – це перспективна професія. Рівень зарплати залежить від досвіду, навичок і сфери, в якій він працює. Саме тому потрібно навчатися цій професії і втілювати свою мрію в життя!