» » Опанування практичних навиків студентами-митниками

Опанування практичних навиків студентами-митниками

Дата: 27-09-2022, 11:29 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Нещодавно у межах багаторічного співробітництва Західноукраїнського національного університету та Департаменту спеціалізованої підготовки та кінологічного забезпечення Держмитслужби студенти 3-го курсу спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» освітньої програми «Митна та податкова справа» під керівництвом доцента Святослава Герчаківського відвідали департамент для проходження практики.

Юнаки й дівчата мали можливість ознайомитися із прикладними аспектами митного контролю за переміщенням культурних цінностей, протидією правопорушенням при переміщенні через митний кордон наркотичних речовин, зброї, валютних цінностей, дорогоцінних металів тощо. Студенти мали змогу скористатись технічними та спеціальними засобами митного контролю при виявленні заборонених для переміщення предметів, зокрема портативним експрес-аналізатором «EXPERT Mobile», пошуковими та скануючими пристроями.

Також майбутніх митників зацікавила організація здійснення кінологічного забезпечення у Державній митній службі України, зокрема робота 5 команд в умовному пункті пропуску.

Студенти зазначають, що захід був інформативним для них, адже їм важливо переймати досвід у фахівців й опановувати практичні навики.