» » Посвята у студенти першокурсників соціально-гуманітарного факультету ЗУНУ

Посвята у студенти першокурсників соціально-гуманітарного факультету ЗУНУ

Дата: 28-09-2022, 17:27 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У стінах Тернопільського академічного обласного українського драматичного театру ім. Т. Г. Шевченка дружньо вітали родину викладачів, працівників та студентів соціально-гуманітарного факультету, а   особливо – першокурсників, які стали господарями Західноукраїнського національного  університету, його майбутнім та його гордістю.

Бурхливими оплесками зустрічали 150 юнаків та дівчат, які із вогнем у серці, допитливим поглядом, радісними емоціями та великими мріями обрали класичний університет Тернополя.

Соціально-гуманітарний факультет - це величезний всесвіт, де створюють неповторну атмосферу, особливий драйв, творять історію й формують середовище творчості та доброзичливості, і все це відбувається під мудрим та чуйним керівництвом: деканки соціально-гуманітарного факультету Оксани Гомотюк, заступниці деканки Лесі Біловус, завідувача кафедри психології та соціальної роботи Андрія Гірняка, завідувачки кафедри інформаційної та соціокультурної діяльності Ірини Недошитко, завідувачки кафедри освітології і педагогіки Лілії Ребухи.

Із душевною промовою виступила деканка соціально-гуманітарного факультету Оксана Євгенівна: «Дорогі мої першокурсники! Відсьогодні починається нова сторінка вашого життя, адже ви стали студентами нашого соціально-гуманітарного факультету. Сповідуйте принципи вільнодумства, патріотизму, креативності, збагачуйте славу України професійними та творчими досягненнями, просувайте імідж СГФ, підтримуючи його славні традиції, будьте зразком гідної поведінки, моральної чистоти та чесності, мрійте, прагніть, досягайте. Все у ваших руках! Віват, студенти! Віват, факультете! Віват, університете!»

Особливо щемно для кожного звучав гімн України, адже це наша звитяга й наш духовний оберіг. У цей день ми дякуємо усім героям України, які мужньо захищають наше небо. Війна забрала у нас спокій, позбавила тисячі родин домівок, принесла на нашу землю біль та руйнування, але ми живемо майбутнім, яке буде щасливим та світлим. Навчаючись у Західноукраїнському  національному університеті, кожен робить свій внесок у перемогу над ворогом, адже знання – це зброя, яку ми використовуємо у двобої інтелектуальному та інформаційному.

Хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять усіх воїнів, які загинули в боротьбі за захист державного суверенітету та територіальної цілісності України, мирних громадян, які загинули унаслідок збройної агресії росії проти України, студентів та випускників ЗУНУ.

Із духовним благословенням звернувся отець Богдан Антонюк: «Бог і Україна – це дороговкази нашого народу, наша надія, наша звитяга та наша духовна міць. Ви відкриваєте для себе дорогу у незвіданий світ знань, де поряд із вами будуть найкращі наставники, які завжди допоможуть пізнавати себе і світ. Головне — не бійтеся, бо за вами майбутнє. Навчайтеся, аби служити Богові, Україні та людям».

Креатив, нестандартне бачення, ерудиція і цілеспрямованість – це те, що об’єднує усіх першокурсників: дизайнерів, менеджерів соціокультурної діяльності, психологів, журналістів, соціальних працівників, документознавців, педагогів та полоністів. Групи разом із кураторами презентували свою команду та отримали у подарунок символ факультету – значки із логотипом СГФ.

Також адміністрація факультету та студдекан підготували для юнаків та дівчат невеличкий дарунок «Щасливу заліковку» - це не лише головний й основний документ, у якому містяться записи про здачу усіх заліків та іспитів, а ще надійний й успішний путівник під час сесії. Тепер перед екзаменами у студентів буде добра традиція: запрограмувати себе на удачу і ця енергія обов’язково притягне позитивний результат, адже залікову книжку підписали ректор університету Андрій Крисоватий та колектив факультету.

Пісенними композиціями вітали присутніх студенти СГФ: Дмитро Мацьопа, Ліліана Вівчар та учасник шоу «Голос країни» Павло Тютюнник.

СГФ – це середовище успішних й впевнених особистостей, рішучих лідерів та унікального покоління, яке своє професіоналізмом буде змінювати світ й будувати європейське майбутнє.

Віримо, що роки навчання у нашому університеті будуть найкращими, ви реалізуєте себе та сміливо крокуватимете життєвими стежинами!