Дебати в ЗУНУ

Дата: 30-09-2022, 17:03 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Студентка першого курсу навчальної програми «Міжнародна економіка» Людмила Галюлько організувала дебати в навчально-науковому інституті міжнародних відносин імені Богдана Гаврилишина ЗУНУ, на тему «Право вето в Раді Безпеки Організації Об’єднаних Націй. Чи має воно право на життя?». Чотири команди – перший і другий уряд, перша і друга опозиція дебатували щодо доцільності існування права вето в Радбезі ООН. Учасники підготували промови і захищали свої позиції. Кожен з них грав уперше і для дебатерів це були нові враження і емоції.

Лідерка опозиції, студентка освітньої програми «Міжнародні відносини і суспільні комунікації», переможниця дебатів Аня Стасюк: «Не маючи жодного досвіду, ми з колегою Шкабара Ксенею змогли дослідити тему, й вдало захистити свою позицію. У цьому дуже допоміг підготовчий тренінг, який нам провела професійна дебатерка і переможниця кількох національних турнірів – Таїсія Вівдич, також ми щиро вдячні за допомогу та ідейну організацію Людмилі Галюлько. Із радістю візьмемо участь у наступних дебатах!»

Також свій коментар дав прем’єр-міністр уряду, студент спеціальності «Політологія» Степан Пасічник: «Сьогодні взяв участь у своїх перших дебатах. Попри хвилювання зміг разом з першою опозицією розділити перше місце. Для мене це дуже цікавий досвід, який відкрив для мене багато чого нового».

У підсумку заходу судді розставили справедливі спікерські бали.