» » Відбувся науковий семінар «Сучасні тенденції страхового ринку та роль НБУ в його регулюванні»

Відбувся науковий семінар «Сучасні тенденції страхового ринку та роль НБУ в його регулюванні»

Дата: 3-10-2022, 11:39 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Нещодавно для студентів факультету фінансів та обліку Західноукраїнського національного університету з ініціативи в.о. завідувачки  кафедри фінансових технологій та банківського бізнесу ЗУНУ, докторки економічних наук, професора Ольги Кнейслер та доцентки цієї кафедри Ірини Федорович, за участю директора страхової компанії «ЕКСПО СТРАХУВАННЯ», заступника Голови ради Ядерного страхового пулу України Анатолія Іванціва відбувся науковий семінар «Сучасні тенденції страхового ринку та роль НБУ в його регулюванні».

У ході зустрічі Анатолій Іванців у доступній і цікавій формі розповів про сучасні тенденції розвитку страхового ринку України, охарактеризував фактори негативного впливу на стан вітчизняного страхового ринку й окреслив ряд рекомендаційних заходів щодо удосконалення діяльності страхових компаній України в умовах воєнного стану. Водночас особливу увагу було зосереджено на аналізі показників, які характеризують розвиток страхового ринку України, провадженні діяльності страховими компаніями у межах змін чинного страхового законодавства та ролі держави у процесі регулювання страхової діяльності.

         Також на семінарі обговорили нові вимоги до діяльності страхових посередників, вдосконалення асортименту страхових послуг, розширення обсягів страхового покриття та включення до нього актуальних ризиків, вплив зміни регулятора страхового ринку на управління фінансами страхових компаній. Анатолій Іванців закцентував увагу на особливостях спрощення новим регулятором страхового ринку – НБУ процедури врегулювання страхових випадків.

Під час спілкування виникли дискусії щодо новацій у регулюванні діяльності страховиків, зокрема: нових нормативів, вимог до формування резервів та системи внутрішнього контролю, управління ризиками, звітності страховиків відповідно до міжнародних стандартів згідно з  Solvency I.

Усі учасники отримали позитивні враження від спілкування з провідним фахівцем у страховій сфері, адже такий формат діалогу на сьогодні є важливим і дієвим в контексті формування практичних навиків майбутніх професіоналів-страховиків.