» » Українсько-німецька факультет-програма

Українсько-німецька факультет-програма

Дата: 5-10-2022, 16:00 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Кафедра «Міжнародної економіки» навчально-наукового інституту міжнародних відносин ім. Богдана Гаврилишина Західноукраїнського національного університету має дуже давні традиції співпраці з німецькими економістами. Українсько-німецька факультет-програма функціонує вже близько 20 років. Це - унікальна в Україні програма для економістів, які можуть поряд з вивченням фахових дисциплін, досконало опанувати німецьку мову та пройти семестрове навчання у Технічному університеті Дрездена (ТУД) за рахунок коштів Німецької служби академічних обмінів (ДААД).

У 2022 році Західноукраїнський національний університет за підтримки ДААД розширює співпрацю з Технічним університетом м. Дрезден. Заявка на фінансування проєкту «ТУ Дрездена будує мости – Диджиталізація німецькомовної освітньої програми з «Міжнародної економіки» ЗУНУ під керівництвом завідувача кафедри економічної інформатики факультету економіки ТУД була прийнята для фінансування Німецькою службою академічних обмінів.

Проєкт реалізовуватиметься у два етапи:

1) онлайн-участь студентів німецькомовної освітньої програми з «Міжнародної економіки»  у зимовому семестрі 2022/2023 (жовтень – кінець грудня) у модулі «Кейс-навчання - робота у віртуальному класі» (робота у змішаних малих групах зі студентами з двох університетів Дрездена, за дидактичної підтримки викладачів. Тема модуля – «Розробка бізнес-моделей для стартапів у секторі «зеленої енергетики»);

2) інтенсивне навчання викладачів німецькомовної освітньої програми з «Міжнародної економіки» ЗУНУ підходу COIL (спільне міжнародне онлайн-навчання) у рамках тижневого візиту у ТУД та подальшого онлайн-навчання протягом зимового семестру 2022/2023.