» » Завершила роботу 12 Міжнародна конференція «Сучасні комп’ютерні інформаційні технології» ACIT’2022

Завершила роботу 12 Міжнародна конференція «Сучасні комп’ютерні інформаційні технології» ACIT’2022

Дата: 5-10-2022, 11:35 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Нещодавно завершила роботу 12 Міжнародна конференція «Сучасні комп’ютерні інформаційні технології» ACIT’2022 у м. Списька Капітула (Словацька Республіка). Конференція проходила впродовж трьох днів: 26-28 вересня. Організаторами виступили: Західноукраїнський національний університет (Україна), Католицький університет у Ружомберку (Словацька Республіка), Університет Південної Богемії (Чеська Республіка), Даггендорфський технологічний інститут (Німеччина), Університет економіки та бізнесу у Вроцлаві (Польща).

Ця конференція є світовою платформою для дослідників, науковців, професіоналів і студентів з різних галузей інженерії та з міждисциплінарними інтересами в інформаційних технологіях, комп’ютерних науках, математичному моделюванні, штучному інтелекті,  кібербезпеці, спеціалізованих інформаційних і комп'ютерних системах, для  поширення інформації про найновіші розробки у цих сферах.

Протягом трьох днів учасники працювали у секціях:

1)      Обчислювальний інтелект і математичне моделювання (Computational Intelligence and Mathematical Modelling);

2)      Інформація в економіці та менеджменті (Information in Economy and Management);

3)      Кібербезпека (Cyber security);

4)      Спеціалізовані інформаційні та комп'ютерні системи (Specialized Information and Computer Systems);

5)      Штучний інтелект і когнітивні системи (Artificial Intelligence and Cognitive Systems);

6)      Інформаційні технології в освіті (Information Technology in Education).

Науковий захід пройшов на базі Католицького університету в Ружомберку (Словацька Республіка). До розгляду було подано 215 статтей науковців з 39 країн світу, а 130 відібрано й опубліковано у матеріалах конференції.

Запрошений спікер Ян Фесл, професор Чеського технічного університету, виступив із презентацією «Аналіз та ідентифікація шифрованого трафіку в Інтернеті».

Також у межах конференції відбулася робоча зустріч за участю представників факультету комп’ютерних інформаційних технологій класичного університету Тернополя та співголови конференції ACIT, професора Університету Південної Богемії (Чеська Республіка) Лібора Досталека і професора Чеського технічного університету Яна Фесла. За результатами зустрічі досягнуто домовленостей про викладання іноземними професорами дисциплін для студентів ФКІТ, а саме: «Безпека комп’ютерних мереж» професором Лібором Досталеком і «Системи штучного інтелекту в криптографії».

Під час церемонії закриття заходу виступив заступник голови локального організаційного комітету, проректор Католицького університету у Ружомберку Мартін Тарай, який подякував за можливість приймати учасників міжнародної конференції, відмітив високий рівень підготовки доповідачів і зазначив, що усі роботи були цікавими. У ході спілкування озвучено, що головним співорганізатором наступної конференції АСІТ’2023 виступить Університет економіки та бізнесу у Вроцлаві (Польща). Артур Рот, співголова конференції ACIT, професор Вроцлавського університету економіки та бізнесу (Польща) презентував свій університет та запевнив, що будуть створені усі умови для успішного проведення наступних зустрічей.

Професор Микола Дивак, співголова програмного комітету конференції ACIT, декан факультету комп’ютерних інформаційних технологій ЗУНУ, подякував колегам і запросив науковців взяти участь у наступних конференції, адже це чудова можливість для обміну ідеями, результатами та відкриттями!