» » Студенти навчально-наукового інституту інноватики, природокористування та інфраструктури вивчають геоморфологію Тернопільщини

Студенти навчально-наукового інституту інноватики, природокористування та інфраструктури вивчають геоморфологію Тернопільщини

Дата: 5-10-2022, 15:20 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Нещодавно відбулася мандрівка студентів освітніх програм «Геодезія та землеустрій» та «Експертна оцінка землі та нерухомого майна» маршрутом Тернопіль, Нирків, Хрещатик, Торське, Більче-Золоте, Дзвенигород. Організаторами екскурсії виступили куратори груп та викладачі кафедри економічної експертизи та землевпорядкування. Під час поїздки ми поєднали цікаве та корисне, адже вивчали геологічну будову та історико-культурну спадщину Тернопільського Придністров’я й провели посвяту у першокурсники.

При навчанні молоді значну увагу зосереджують вивченню ґрунтів та геологічним процесам їх утворення, оскільки ґрунти є основним багатством нашої держави і основне завдання наших студентів та майбутніх спеціалістів його зберегти й примножити.

Під час екскурсії юнаки та дівчата набули навичок польового визначення й опису осадових гірських порід, зокрема: вапняків, гіпсів та пісковиків, а також органічного світу минулих геологічних епох. Почалася подорож з відвідин печери Вертеба, де розміщено археологічний відділ Борщівського краєзнавчого музею. Студенти досліджували карстовий процес у гіпсах та специфіку трипільської культури, пройшли значну частину Дністровського каньйону й описали відслонення прихованокристалічних та крупнозернистих гіпсів, літотамнієвих вапняків, конгломератів, халцедону та пісковиків, оглянули товщі баденських відкладів неогену, представлені літотамнієвими вапняками, вапняками брекчієвидними та крейдоподібними, а також гіпсами, помилувалися панорамою Заліщиків, дізналися про будову терас Дністра та історію міста Заліщики, також вирушили до найвищого із рівнинних водоспадів України на р. Джурин (16 м).