» » Зустріч студентів із дипломатом – Людмилою Недільською

Зустріч студентів із дипломатом – Людмилою Недільською

Дата: 18-10-2022, 15:51 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Нещодавно на соціально-гуманітарному факультеті Західноукраїнського національного університету для студентів спеціальностей «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа», «Журналістика» відбулася відкрита онлайн-лекція української дипломатки, кандидатки політичних наук Людмили Недільської Тема зустрічі - дипломатичний протокол, а саме: вступ до вивчення цієї дисципліни.

Майбутній інформаційний аналітик, Маркіян Пивоваров, зазначає, що студенти ознайомились з основними поняттями, категоріями та принципами, на яких будуються дипломатичні відносини, їхнім розвитоком у динаміці, методами здійснення зовнішньої політики, мистецтвом спілкування дипломатів і дипломатичним етикетом, забезпеченням  наукового пізнання дипломатичних відносин, політичної дійсності, сформували уявлення про функціонування дипломатичних інститутів та роль дипломатії у сучасному світі, озброїлись вмінням політичного аналізу.

Дипломатичний протокол має багату історію, свої особливості та традиції, але його першоосновою незмінно залишається глибока повага до високого іноземного гостя, до держави та народу, що він представляє. Сформовані до наших часів правила та норми дипломатичного протоколу регулюють практично всі форми зовнішньополітичної та міжнародно-економічної співпраці. Однією з органічних складових дипломатичного протоколу - це дипломатичний етикет.

 Вікторія Бурміцька й Анастасія Плавайко, магістрантки кафедри інформаційної та соціокультурної діяльності говорять, що знання протоколу потрібне не лише дипломатам, але і кожному державному службовцеві, який займається питаннями міжнародного економічного співробітництва, більше того – кожному бізнесменові, який хоче успішно співпрацювати зі своїми закордонними партнерами. Грамотне володіння правилами і нормами сучасного дипломатичного й ділового протоколу підвищує престиж не лише дипломатичного або економічного відомства, але і держави.

Учасникам вдалося плідно провести цю лекцію, ознайомитися з базовими поняттями дипломатичного протоколу, і з тим, де він зможе знадобитись у нашій професійній діяльності. Ці знання сприятимуть зростанню іміджу як самої людини, так і держави, яку вона представлятиме.