» » Відбулась дискусія «Глобальні цілі сталого розвитку у регіональній політиці України».

Відбулась дискусія «Глобальні цілі сталого розвитку у регіональній політиці України».

Дата: 18-10-2022, 16:11 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У межах діяльності навчальної лабораторії «Міжнародної студії сталого розвитку» кафедри міжнародних відносин та дипломатії навчально-наукового інституту міжнародних відносин ім. Б. Д. Гаврилишина ЗУНУ відбулась дискусія на тему «Глобальні цілі сталого розвитку у регіональній політиці України».

У заході  взяли участь завідувач сектору державного екологічного нагляду (контролю) надр – старший державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Тернопільської області Олександр Білан, викладачі кафедри міжнародних відносин та дипломатії й студенти спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії».

Обговорили актуальні проблеми та перспективи регіональної політики у контексті реалізації глобальних цілей сталого розвитку, екологічні виклики Тернопільської області та розкрили особливості екологічного контролю щодо виконання вимог законодавства про навколишнє природне середовище. Особливу увага приділили питанням, пов’язаним із турботою про навколишнє середовище в умовах війни  та ризикам невиконання Україною вже поставлених кліматичних цілей. Наостанок учасники зазначили, що питання захисту екології є одним із пріоритетних у контексті стратегії реалізації цілей сталого розвитку і побудови цивілізованого суспільства на сучасному етапі.