» » Старт проєкту «Євроінтеграційний інтенсив від Богдана Ференса»

Старт проєкту «Євроінтеграційний інтенсив від Богдана Ференса»

Дата: 19-10-2022, 09:57 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 20 жовтня 2022 року стартує «Євроінтеграційний інтенсив від Богдана Ференса». Україна отримала кандидатський статус у червні цього року. Такі зміни означають, що динаміка відносин з ЄС виходить на новий рівень. Зростає потреба глибшого розуміння тих процесів, які відбуваються як всередині ЄС, так і в Україні, особливо, враховуючи вплив російської війни.

 

«Євроінтеграційний інтенсив від Богдана Ференса» розроблений екслюзивно для студентів кафедри міжнародних відносин та дипломатії навчально-наукового інституту міжнародних відносин ім. Б. Д. Гаврилишина Західноукраїнського національного університету (спеціальність «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії»).

Формат передбачає 6 онлайн-зустрічей із таких підтем:

- У чому унікальність ЄС? Цінності, врядування, позиціонування.

- Політична мозаїка Євроспільноти. Хто найвпливовіший?

 - Обличчя ЄС. Минуле та сьогодення.

- Зовнішня та безпекова політика

- Як сформувати спільний політичний простір України та ЄС?

- Що варто змінити, щоб пришвидшити євроінтеграцію?

 

Планується участь спікерів-практиків, а також формат «відкритого мікрофону», де кожен/кожна зможе висловити свою думку. Набуті знання, унікальний досвід політичної комунікації європейського рівня, цікаві знайомства, зміна особистісного позиціонування – це лише частина того, що здобудуть учасники «ЄвроІнтенсиву» після успішного проходження.