» » Курси від Ізраїльської коаліції травми

Курси від Ізраїльської коаліції травми

Дата: 19-10-2022, 11:00 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У межах співпраці з Ізраїльською коаліцією травми при Західноукраїнському національному університеті, уже вдруге проводимо курси по роботі з людьми, які отримали психологічні травми у час війни. 

Ізраїльський досвід надання послуг у сфері психічного здоров’я зараз є особливо актуальним для нашої країни, адже це країна, яка зазнає постійних ворожих обстрілів та вміє ефективно підтримувати своїх громадян.

В Ізраїлі одні з кращих  у світі напрацювань щодо роботи з посттравматичним стресовим розладом (ПТСР) та наслідками пережитих травматичних подій.

З групою соціальних працівників, які  розпочинають сьогодні навчання, будуть ділитися своїми протоколами найкращі представники  Ізраїльської коаліції травми. Надзвичайно важливо, щоб наші фахівці, які пройдуть навчання, змогли застосовувати отримані знання на практиці та навчати своїх колег, щоби разом допомогти більшій кількості людей . Тому, у групах є по одному представнику із різних територіальних громад, які після навчання зможуть ділитися досвідом зі своїми товаришами.

Про роботу розповів директор навчальних програм - Олександр Гершанов та Ольга Штайман(Ізраїль). Вони зазначили, що ІКТ проводить різноманітні семінари, щоб допомогти українським колегам застосовувати концепцію посттравматичних реакцій і правильно надавати допомогу під час розвитку ПТСР.

Віримо, що наше спілкування продовжиться, бо зараз дуже важливо об’єднатися у міжнародну психологічну спільноту, щоб разом долати виклики сьогодення.