Фінансова просвіта

Дата: 26-10-2022, 14:34 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

Ч и можливо поєднати навчання і дозвілля? Відповідь на це запитання знають учасники студентського наукового гуртка «Фінансова просвіта» кафедри фінансів ім. С. І. Юрія Західноукраїнського національного університету. На засіданні гуртка, яке відбулося нещодавно, їм вдалося не лише подискутувати  про боргові зобов’язання України в умовах війни, а й цікаво та пізнавально провести час, граючи у гру « Що? Де? Коли?».

З доповіддю на тему «Боргові фінанси України в умовах воєнного стану» виступила студентка групи ФФ-31 факультету фінансів та обліку Мирончук Анастасія (модератор – к.е.н., доцент кафедри фінансів ім. С.І.Юрія Булавинець Вікторія Михайлівна). Вона розповіла присутнім про стан, структуру і динаміку  державного та гарантованого державою боргу України за останніх декілька років, проаналізувала нинішні показники зовнішнього та внутрішнього боргу країни. Жваву дискусію серед студентів та тренерів гуртка викликало питання покриття боргових зобов’язань держави в сучасних складних умовах.

Довідатись про цікаві факти з української та закордонної історії оподаткування дозволила інтерактивна гра «Що? Де? Фінанси!», яку підготували і провели студенти 2 курсу факультету фінансів та обліку Кусень Анастасія, Сорока Лілія, Пискливець Мар'яна, Довбенко Вікторія, Болотюх Діана і Кондратюк Микола (модератор – д.е.н., професор кафедри фінансів ім. С.І.Юрія Кізима Тетяна Олексіївна). Присутні впродовж п’яти раундів: відгадували зашифровані організаторами у пантомімах і жестах податкові терміни; демонстрували знання основ теорії податків; активно обговорювали та намагалися відгадати пов’язані із податками предмети, заховані у «Чорному ящику»; слухали музичні композиції, які містять  фінансові терміни та впізнавали їх назви і виконавців.

Не обійшлося й без ліричного відступу. Кондратюк Микола розчулив усіх декламуванням власних віршів, в яких передав ніжні почуття та біль душі.

Невимушена атмосфера, креативні завдання та дотепні жарти дозволили тренерам і студентам гуртка «Фінансова просвіта» не лише здобути нові знання, а й гарно провести час та відчути себе єдиною командою, яка готова долати будь-які наукові вершини.