» » Студенти ЗУНУ відвідали будинок дитини «Малятко»

Студенти ЗУНУ відвідали будинок дитини «Малятко»

Дата: 26-10-2022, 17:12 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Студенти груп СР-31 та СЗ-31 Західноукраїнського національного університету у межах програмних дисциплін «Соціальна допомога» (викладач к.е.н., доцент Світлана Миколюк), «Соціальна профілактика» (викладач к.соціол.н. доцент Віталій Біскуп) та «Технології соціальної роботи» (викладач Едуард Грішин) відвідали Перший в Україні Центр реабілітації та розвитку дитини на базі Тернопільського обласного спеціалізованого будинку дитини «Малятко».
Соціальний працівник Масніцька Тетяна Ярославівна разом із секретарем Герман Іриною Євгенівною гостинно зустріли юнаків та дівчат й розповіли про вихованців. Наразі у будинку перебувають 70 діток віком від народження до 7 років. Молодь слухали розповідь та дивувались самовідданості працівників. Адже, ще на початку березня Тернопільський  заклад став надійним притулком для 57 вихованців Київського міського дитячого будинку «Берізка». Діти зі столиці швидко адаптувалися до умов «Малятка», не дивлячись на те, що наймолодшій дитині не виповнилось і місяця із дня народження, а найстаршій було уже 11 років.
Молоді люди оглянули дитячі спальні, ігрові кімнати, кухню, ознайомились із меню для діток різних вікових груп та відчули запах свіжої випічки для вихованців! Студенти були приємно воажені охайністю закладу, цікавістю малюків та щирістю персоналу. Відчувалась домашня атмосфера від дбайливо складених дитячих речей у шафках та прилаштованих вздовж стіни яскравих візочків для самих маленьких вихованців. Розчулили вітальні слова дітей, які один за одним йшли разом із вихователем гуляти на подвір’я закладу.
Головний лікар закладу кандидат медичних наук Кубей Інга Володимирівна із любов’ю розказувала про заклад та його вихованців. Відрадно, що Інга Володимирівна – випускниця класичного університету Тернополя.
Головний бухгалтер «Малятка» Гладчук Світлана Олегівна розповіла про фінансування закладу в умовах війни. Студенти спустилися в бомбосховище «Малятка» та побачили там організовані спальні місця, ігрові зони та їдальні для дітей.