» » «Студії публічної дипломатії 4.0»

«Студії публічної дипломатії 4.0»

Дата: 1-11-2022, 14:00 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

Старт проєкту «Студії публічної дипломатії 4.0: експертно про політику, економіку, бізнес, міжкультурні комунікації».

Перша зустріч нікого не залишила байдужим. Спікером виступила Ірина Матяш - докторка історичних наук, професорка, голова Наукового товариства історії дипломатії та міжнародних відносин, провідна наукова співробітниця відділу історії міжнародних відносин та зовнішньої політики Інституту історії Національної академії наук України, професорка Варшавського університету.

У ході зустрічі говорили про: стратегічні вектори публічної дипломатії України, публічну дипломатію як справу молодих, та тих, хто долучається до формування України майбутнього, ключові аспекти публічної дипломатії та роль стратегічних комунікацій, через які держава комунікує з громадянами інших країн, позитивний імідж України у світі та національний брендинг, основні складові публічної дипломатії, культурні практики, які мають вплив на інші країни, кулінарну дипломатію і український борщ, економічну дипломатію, публічну дипломатію війни, спростування фейків і фільм "Війна впритул".

Ірина Матяш розпочала свій виступ зі слів: «Публічна дипломатія – справа молодих, тих, хто долучається до формування України майбутнього. Ви – велика надія, у ваших руках плідна робота – пояснити світу, що Україна – це Європа!».

 У період війни публічна дипломатія – важливий інструмент для спростування фейків, фіксування фактів та поширення правди серед міжнародної спільноти. Агресор роками, якщо не століттями створював негативну картину про нашу державу, а у час повномасштабної війни весь світ побачив чого вартий російський народ й військові, що чинять злочини проти невинних людей

 

Також Ірина Матяш додала: «Щоб про нас знали, потрібно їздити, щоб їздити - потрібно знати мову!»

Дякуємо за цікаву й мотивуючу зустріч!