Подорож до Збаразького замку

Дата: 14-11-2022, 13:00 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Окрім того, що Збаражчина є справжньою перлиною та історичним скарбом Тернопільщини, найбільшою її цінністю є люди – щирі, гуманні, люди слова і справи.

Із міським головою міста Збаража Романа Полікровського  директорку навчально-наукового інституту комунікацій Оксану Коваль пов’язують добрі справи – співпраця з Благодійним Фондом Юліуша Словацького «Conviventia» (Польща) та забезпечення у час війни гуманітарною допомогою найбільш потребуючих українців. На запрошення пана Романа нещодавно команда навчально-наукового інституту комунікацій ЗУНУ разом з ректором Нідерландської бізнес-академії, почесним професором Класичного університету Тернополя Яном ван Звітенем мали приємність насолодитися цікавою екскурсією Збаразьким замком. До подорожі долучилися Андрій Лотарєв – директор навчально-наукового інституту міжнародної освіти Університету економіки та права «Крок», Анна Дробина – заступник директора навчально-наукового інституту міжнародної освіти, начальник управління міжнародних освітніх програм Університету економіки та права «Крок», професори ЗУНУ: директор ННІІПІ професор Василь Брич та професор Ігор Ліщинський, а також помічниця директорки ННІК Анастасія Мартиневич та студенти освітньої програми «Психологія перемовин та медіація».

Справжня українська гостинність та тепла щира атмосфера спілкування дали поштовх до зародження нової співпраці між містами Збаражем та Бредою. Сторони обговорили планування нових проєктів та домовилися про цікаві ініціативи.

Випадковості завжди невипадкові. Саме знаменитий замок Бреда (XIII століття, який свого часу настільки полонив уяву князя Христофора Збаразького, що, побачивши те голландське диво, йому закортіло мати його копію у своїх володіннях, і є прототипом Збаразького замку. На початку ХVII століття цю мрію втілив у життя італійський архітектор Вінченцо Скамоцці.

«Ми переконані, що партнерство буде тривалим та взаємовигідним, і тільки спільними зусиллями представники України та Нідерландів зможуть запропонувати нові шляхи вирішення актуальних проблем, сприяти розвитку освітніх, наукових, культурних та духовних сфер і впевнено крокувати разом до омріяної перемоги», – наголосив професор Звітен.

Щира вдячність пану Роману Полікровському за організацію прийому іноземного гостя та надзвичайно цікавої екскурсії.

Тримаймося разом у такий важкий для України час!