» » Година спілкування «Україна - країна нескорених»

Година спілкування «Україна - країна нескорених»

Дата: 21-11-2022, 11:06 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У бібліотеці ім. Л. Каніщенка Західноукраїнського національного університету до Дня Гідності та Свободи проведено годину спілкування «Україна - країна нескорених» для студентів групи ГЗ-11.

Мета зустрічі - розвинення почуття національної самосвідомості та громадянської активності, формування розуміння єдності і цілісності України, усвідомлення себе українцем, почуття особистої відповідальності за долю держави.

День  Гідності та Свободи є символом боротьби та перемоги, символом єднання нашого народу. Присутнім були продемнонстровані тематичні документальні фільми та відеоролики:  «Річниця Революції Гідності – з чого все починалось», «Зима, що нас змінила».

Майдан став випробуванням на цінність особистості  людини, виміром людськості та гідності.

Хвилиною мовчання вшановано пам'ять героїв, які під час Революції Гідності віддали своє життя за волю та свободу, територіальну цілісність нашої держави.

Працівники читального залу підготували тематичну виставку, яку  репрезентовано юнакам та дівчатам. Молодь переглянула і ознайомилася із виданнями, присвяченими Помаранчевій революції та Революції Гідності, російсько-українській війні на Сході України, її героїчним і трагічним сторінкам, долям мирних громадян, які опинилися в зоні бойових дій.

Україна продовжує платити  надзвичайно високу ціну за те, щоб гідність була першою із чеснот українців, нашої політичної еліти.