» » Відбулася ІІІ Всеукраїнська науково-практична конференція студентів і науковців «Геодезія та землеустрій»

Відбулася ІІІ Всеукраїнська науково-практична конференція студентів і науковців «Геодезія та землеустрій»

Дата: 6-12-2022, 10:48 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Нещодавно  відбулася ІІІ Всеукраїнська науково-практична конференція студентів та науковців кафедри економічної експертизи та землевпорядкування «Геодезія та землеустрій». Захід приурочений проблемам пов’язаним із землекористуванням та землеустроєм, як інструментами сталого розвитку територій, з ринком землі, експертною оцінкою землі та нерухомого майна, роллю сучасної геодезії у землеустрої та проблематиці проведення експертної оцінки землі та нерухомого майна в умовах воєнного стану.

Ініціатором та головним організатором виступив професорсько-викладацький колектив кафедри економічної експертизи та землевпорядкування навчально-наукового інституту інноватики, природокористування та інфраструктури Західноукраїнського національного університету.

Із вітальним словом до учасників та гостей звернувся завідувач кафедри економічної експертизи та землевпорядкування ЗУНУ, д.е.н., професор Борис Язлюк, також присутніх привітали голова Наглядової ради ЗУНУ Анатолій Гулей, начальник Головного управління держгеокадастру у Тернопільській області Іван Кузь, директор Тернопільської регіональної філії державного підприємства «Центр державного земельного кадастру» Руслан Крисоватий.

Участь у зустрічі взяли понад 100 осіб: професори і доценти, аспіранти, слухачі магістратури, студенти-бакалаври кафедри економічної експертизи та землевпорядкування ЗУНУ, спеціалісти-землевпорядники та геодезисти, запрошені науковці провідних вишів України.

На пленарному засіданні виступили:

Андрій Слота, студент групи ГЗ-41. Розповів про особливості землевпорядкування в США.

Марія Білінкевич, студентка групи ГЗ-41. Розповіла про особливості демаркації державного кордону України.

Ігор Перович, професор кафедри економічної експертизи та землевпорядкування ЗУНУ. Розповів про сучасні проблеми проведення експертної оцінки землі.

Олександр Шрамко, директор Тернопільського НДЕКЦ МВС України. Розповів про особливості проведення експертної оцінки пошкодженого майна після ворожих обстрілів.

Михайло Гуменний, аспірант кафедри економічної експертизи та землевпорядкування ЗУНУ. Розповів про особливості проведення аерофотозйомки та використання дронів в умовах воєнного стану.

Станіслав Гулей, аспірант кафедри економічної експертизи та землевпорядкування ЗУНУ. Підготував доповідь про стан ринку нерухомості в Україні в умовах воєнного стану.

За результатами конференції буде видано збірник тез доповідей, та вручено сертифікати її учасникам.

Дякуємо науковцям, практикам, аспірантам та студентам за актуальну тематику дискусійних напрямів, цікаві доповіді й плідну роботу!