» » Успішно завершився проєкт «Євроінтеграційний інтенсив від Богдана Ференса»

Успішно завершився проєкт «Євроінтеграційний інтенсив від Богдана Ференса»

Дата: 9-12-2022, 15:25 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Попри труднощі воєнного часу успішно завершився марафон, який охоплював шість унікальних зустрічей у межах «Євроінтеграційного інтенсиву від Богдана Ференса». Цей авторський проєкт Богдана Ференса, кандидата політичних наук, міжнародного оглядача, головного консультанта секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань інтеграції України до Європейського Союзу розроблений екслюзивно для студентів спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» кафедри міжнародних відносин та дипломатії навчально-наукового інституту міжнародних відносин ім. Б. Д. Гаврилишина Західноукраїнського національного університету.

Упродовж зустрічей учасники активно обговорювали історичне рішення про надання Україні статусу кандидата на членство в Європейському Союзі, що відкриває перед нашою державою можливості та водночас покладає зобов’язання щодо виконання вимог з адаптації національного законодавства до права Європейського Союзу; здійснення докорінних реформ у політичній, соціальній, економічній, екологічній сферах і розвитку сталої демократії; з’ясували, що близькими та зрозумілими кожному українцю є пріоритетні цінності, яких дотримуються у Європейському Союзі: повага до людської гідності, свобода, демократія, рівність, верховенство права, повага до прав людини. Також слухачі розглядали можливі виклики безпекового характеру, які постають перед ЄС та підстави для України продовжувати боротьбу за утвердження своєї самостійності та набуття повноцінної суб’єктності у новій системі транснаціональних взаємозв’язків.

У рамках проєкту своїм унікальним досвідом з учасниками поділилися Вікторія Вдовиченко, кандидатка історичних наук, доцентка, експертка-дослідниця зовнішньої політики Італії, доцентка кафедри міжнародного права, європейської та євроатлантичної інтеграції Київського університету імені Бориса Грінченка та Дмитро Ливч, керівник аналітичного напрямку Центру економічного відновлення, радник прем’єр-міністра України.

Проєкт реалізовувався за підтримки завідувачки кафедри міжнародних відносин та дипломатії, професорки Оксани Тулай. Модератор проєкту – доцент кафедри міжнародних відносин та дипломатії Сергій Гродський.

Дякуємо усім за спільну роботу! Поглиблюючи та пропагуючи знання у євроінтеграційній сфері, ми наближаємося до нашої спільної перемоги!