» » Освітянська сесія «Креативно-інноваційні технології навчання та викладання» на СГФ

Освітянська сесія «Креативно-інноваційні технології навчання та викладання» на СГФ

Дата: 16-12-2022, 18:04 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 На соціально-гуманітарному факультеті Західноукраїнського національного університету відбулася Освітянська сесія «Креативно-інноваційні технології навчання та викладання», у якій взяли участь вчителі та учні закладів загальної середньої освіти.

Мета заходу – об’єднати педагогів та молодь, проявити творчі здібності юнаків та дівчат, актуалізувати питання організації освітнього процесу в умовах війни, проаналізувати найкращі освітні практики та поділитися досвідом.

Деканка соціально-гуманітарного факультету ЗУНУ Оксана Гомотюк зазначає: «Сьогодні ми розпочали роботу Освітянської сесії та об'єднали понад 100 молодих людей та більше 30 вчителів зі шкіл міста Тернополя. Ми розуміємо, що важливо фокусувати увагу на передових освітніх програмах, які пов'язані із інноваціями та технологіями. Вважаю, що ця зустріч - чудова нагода для обміну досвідом, новими напрацюваннями й відкриттями. Сьогодні наші наймолодші учасники мають унікальну можливість відчути себе студентами школи гнучких навичок «SOFT SKILLS SCHOOL», пройти квести, інтелектуальні ігри та вправи, а також перевірити свої знання з історії, української та англійської мови».

У ході роботи сесії для школярів було організовано мультидисциплінарну олімпіаду, різноманітні активності: тренінги, воркшопи та майстер-класи, аби вони відчули себе студентами. Амбітні юнаки та дівчата критично мислили, креативно проявляли себе,  змагалися та динамічно працювали.

Для учителів було проведено три модулі: «Інноваційні технології в освіті та їх вплив на розвиток»,  «Психологія модульно-розвивальної взаємодії та способи підвищення мотивації учнів до навчальної діяльності», «Практико-орієнтовані інновації: досвід Вальдорфської школи», за результатами участі в яких, вони отримали сертифікати з підвищення кваліфікації.

Нові ідеї народжуються під час спілкування із творчими, натхненними та цікавими людьми!