» » Відбулася Конференція трудового колективу Західноукраїнського національного університету

Відбулася Конференція трудового колективу Західноукраїнського національного університету

Дата: 16-12-2022, 18:24 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Сьогодні, 16 грудня, у Західноукраїнському національному університеті відбулася Конференція трудового колективу.

Стартували із виборів секретаріату, мандатної, лічильної та  комісії з документування рішень конференції.

 Головуючим конференції було обрано професора Мазура Володимира Степановича.

У ході роботи конференції трудового колективу ректор класичного університету Тернополя Андрій Крисоватий представив звіт про здійснену роботу за 2022 рік.

Виступаючи, Андрій Ігорович проаналізував міжнародну, наукову та освітню діяльність класичного університету Тернополя, представив стратегічні цілі та пріоритети, продемонстрував динаміку наукометричної присутності ЗУНУ в національному науковому просторі, розповів про динаміку змін кількості спеціальностей; ознайомив із загальною характеристикою штатного персоналу ЗУНУ, проаналізував обсяг фінансування НДР за рахунок спеціального та загального фондів.

Прозвітувавши перед присутніми, ректор ЗУНУ Андрій Крисоватий сказав:

«24 лютого стало для нас новою точкою відліку. Сьогодні в календарі українця не 350-ий день року, а 296-ий день війни.

2022 – змінив наші життя докорінно, проте навчив нас цінувати, об’єднуватися та ще більше любити Батьківщину, життя та людей поруч.

Ми зуміли адаптуватись й жити, працювати та надавати якісну освіту у нових реаліях сьогодення. Дякую кожному працівнику за вашу стійкість та незламність. Вірю, ключ до перемоги – у єдності, то ж сьогодні ми разом повинні стати надійним тилом й бути кожен на своєму місці».

Обговорюючи доповідь ректора, директорка Чортківського навчально-наукового інституту підприємництва і бізнесу Надія Кульчицька зауважила: «Класичний університет Тернополя зростає щороку. Цьогоріч наш університет утвердив себе як незламний духом навчальний потужний заклад вищої освіти, який, незважаючи ні на що, відкриває нові, актуальні спеціальності на вимогу суспільства

Звіт ректора Університету доводить, що колектив університету – здатен вирішувати надскладні завдання сьогодення»

Голова університетської ради студентів Анна Книш у виступі зазначила:

«Безумовно, 2022 рік став безпрецедентним глобальним випробуванням. Але життя у всіх його проявах не завмерло: діти закінчують школу, студенти професійно формуються, науковці роблять відкриття, і нам теж не можна зупинятися. Попри труднощі, ми демонструємо здатність бути мобільними, удосконалюватися, адаптовуватися до сучасних вимог, зберігати й розвивати неповторну духовну й інтелектуальну атмосферу нашого університету. Саме завдяки нашій спільній відповідальній праці університет є одним із лідерів національних і міжнародних рейтингів, презентуючи якісну освіту, сучасні наукові дослідження та високий рівень культури».

Шляхом  відкритого голосування делегати Конференції трудового колективу звіт ректора ЗУНУ Андрія Крисоватого схвалили.