» » Зустріч з родинами полеглих Героїв

Зустріч з родинами полеглих Героїв

Дата: 22-12-2022, 16:24 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Спілкування, підтримка, згуртування – те, що так потрібно  рідним  Героїв.  Тому у  Західноукраїнському національному університеті  за підтримки Міжнародного фонду соціальної адаптації, у співпраці університету з відділом Мінветеранів у Тернопільській області та ГО "Освітні та соціальні інновації" відбулася зустріч родин загиблих українських воїнів, щоб учасники відчули підтримку, послухали поради психолога, поспілкувалися, прийняли в свою родину, об'єднану спільним горем та болем, нових членів сім'ї. 

На початку зустрічі вшанували пам’ять полеглих воїнів молитвою, запалили лампадки пам'яті, вогник яких  променів протягом зустрічі. Капелан Микола Квич говорив про духовні ресурси.

Як покращувати психоемоційний стан в умовах ситуацій з високою емоційною насиченістю, які ми щодня проживаємо, радила в особистісному спілкуванні доцент, кандидат педагогічних наук Елеонора Ященко.

Психолог  Ольга Стратій розказала про способи  відновлення особистісного ресурсу , зокрема говорили про дерево роду, досвід прадідів, як ресурс, що підтримує та надає силу. 

 

Учасники ділилися емоціями та переживаннями, а потім мали можливість виразити себе в творчості під час майстер-класу з витинанки, який провела майстриня Галина Дудар. Витинали об'ємних ангеликів з паперу в пам'ять про своїх рідних, які стали світлими янголами. Це творче заняття та поетичні  рядки на громадянську тематику, які прозвучали в ході процесу витинання, викликало позитивні емоції.  Огорнули душу теплом також чудова різдвяна пісня на сучасний патріотичний лад та віншування від студентів університету. 

В пам'ять про цей день учасники отримали сувеніри.

Головний спеціаліст відділу Мінветеранів у Тернопільській області Ірина Скасків під час зустрічі розказала присутнім про роботу відділу.

 

Оксана Шандрук, директор Міжнародного центру культури та розвитку університету наголосила на важливості проведення таких заходів для вшанування пам’яті Героїв.

 

Пам’ятаємо… Шануємо… 

Дякуємо рідним за Героїв.

Дякуємо Героям за Україну.