» » Відбулося засідання Вченої ради ЗУНУ

Відбулося засідання Вченої ради ЗУНУ

Дата: 27-12-2022, 19:31 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Сьогодні у класичному університеті Тернополя відбулося заключне у 2022 році засідання вченої ради Західноукраїнського національного університету.

Ректор ЗУНУ Андрій Крисоватий зазначив: «На душі тривожно, адже багато українців збираються не за сімейними столами, а в окопах – відстоюють наше право на свободу. В голові рояться думки: що чекає нас завтра і яким буде 2023? Уже майже рік думаємо лише про одне: про спокій, про повернення найрідніших живими додому, про перемогу. Ми віримо, що сльози суму зміняться на радість, сумніви подолає віра, а життя переможе смерть. Адже з нами Бог й наша Різдвяна зоря світить яскраво».

У цей передсвятковий час пластове новацтво, юнацтво, старшопластуни і сеньйори станиці Тернопіль Національної скаутської організації «Пласт» завітали до закладу вищої освіти й передали університетській родині Вифлеємський вогонь миру.

Історик, директор музею історії ЗУНУ, пластовий сеньйор праці Віталій Михайлиця звернувся до присутніх: «Свято Різдва – це час перемоги. Перемоги добра над злом, світла над темрявою. У наш час  слово «перемога» актуальне як ніколи.  І нам головне вірити в неї. Цей вогонь – символ надії. Якщо ми надіємось, плануємо, мріємо, то все у нас вийде, а отже і буде перемога!»

До засідання долучилася Юлія Лихач – директорка Вищої школи публічного управління. Пані Юлія та ректор Андрій Крисоватий підписали Меморандум про партнерство та співробітництво, у межах якого домовилися про співпрацю у розробці міжнародних ініціатив, організацію та проведення науково-методичних, науково-практичних, освітніх заходів, обмін викладачами, стажування, підвищення кваліфікації державних службовців, голів місцевих державних адміністрацій, їх перших заступників та заступників, посадових осіб місцевого самоврядування, депутатів місцевих рад та якості надання освітніх послуг.

Андрій Ігорович вручив Подяку МОН України завідувачці кафедри обліку і оподаткування Наталії Починок за результативну роботу з учнівською молоддю та підготовку переможця ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України.

Волонтер «Центру готовності цивільних» Благодійного фонду Сергія Притули Олександр Кикта, який був присутній на засіданні, подякував колективу Західноукраїнського національного університету за спільну роботу та допомогу у проєкті «Центр готовності цивільних» Благодійного Фонду Сергія Притули. Пан Олександр зазначив: «Завдяки вам ми несемо в суспільство знання та навички військової справи. Це збільшує готовність нашої країни давати відсіч ворогу. Готовність наших громадян наближає перемогу та зміцнює нас як націю!»

На засіданні вченої ради ЗУНУ також був присутній генеральний директор Державного підприємства «Генеральна дирекція з обслуговування іноземних представництв», дипломат Павло Кривонос. Серед питань порядку денного – присвоєння звання «Почесний професор університету» гостю. Члени вченої ради одноголосно підтримали пропозицію й ректор класичного університету Тернополя вручив почесну нагороду Павлу Олександровичу.

«Сьогодні перемога на дипломатичному фронті є дуже важливою. Адже лише спільними зусиллями ми зможемо зупинити агресора й досягти успіху. Наші численні зустрічі, спілкування із представниками різних країн допомагають об’єднатися заради спільної мети», - зауважив дипломат Павло Кривонос.

Особливою честю було вітати у класичному університеті Тернополя Надзвичайного та Повноважного Посла України в Державі Кувейт Олександра Балануцу.

За вагомий особистий внесок у розвиток освіти й науки, примноження інтелектуального потенціалу України, зміцнення авторитету Західноукраїнського національного університету на міжнародній арені ректор вручив Олександру Олександровичу диплом «Doctor Honoris Causa».

Надзвичайний та Повноважний Посол України в Державі Кувейт сказав:

«Для мене велика честь сьогодні отримати таке почесне звання від колекиву класичного університету Тернополя. Я став науковцем, бо вірю, що ми можемо змінювати нашу країну на краще. Отримана нагорода підказує мені, що я – на правильному шляху!

Я пишаюся тим, що спілкуюся з молоддю цього університету, беру участь у спільних міжнародних проєктах й можу зробити свій внесок у підготовку нового покоління фахівців-міжнародників навчально-наукового інституту міжнародних відносин ім. Б. Д. Гаврилишина ЗУНУ».

Андрій Ігорович привітав колег із прийдешніми святами:

«З великою шаною та повагою звертаюся до кожного члена університетської родини. Дякую Вам за мужність, стійкість, наполегливу працю, єднання та наближення перемоги!

Хай Благовість Христового Різдва подарує Вам довготривалу радість, а Благодать і мир, що в тиху різдвяну ніч наповнили стаєнку, нехай перебувають у Вашому серці, яке охоче запросить новонародженого Спасителя».

Кожен член вченої ради отримав від Державного підприємства «Генеральна дирекція з обслуговування іноземних представництв» календар із дитячими малюнками, блокнот та книгу «Україна дипломатична».

Надзвичайний та Повноважний Посол України в Державі Кувейт Олександр Балануца зустрівся зі студентами навчально-наукового інституту міжнародних відносин ім. Б. Д. Гаврилишина й відповів на їхні численні запитання.