До Дня Соборності України

Дата: 22-01-2023, 13:00 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 До Дня Соборності України у читальному залі бібліотеки ім. Л. Каніщенка проведено історичну бесіду «Україна:соборна, вільна, сильна».

Захід проводився з метою виховання у студентської молоді почуття національної гідності, гордості за свою Батьківщину та народ, поваги до культурних цінностей літературної спадщини та історії власного народу.

Під час заходу присутні дізналися про історичний шлях українського народу до незалежної соборної держави, про Акт Злуки, який був глибоко історично-мотивований і спирався на споконвічну мрію українського народу про незалежну, соборну, національну державу. Студенти жваво розмірковували про поняття соборності України.

Завідувачка читального залу для студентів Ірина Любезна детально ознайомила молодь з книжково-ілюстративною виставкою «Від соборності України до соборності наших душ», на якій представлена література, яка висвітлює тернистий шлях України до соборності та процеси державотворення і формування території української незалежної держави. Основу виставки складають матеріали, які висвітлюють сторінки історії, а також особливості соборницького процесу доби Української революції 1918-1921 років.

Виставка має  на меті поглибити знання молоді про історію творення української державності, познайомити з видатними історичними постатями, які виборювали незалежність та соборність України.

Запрошуємо усіх ознайомитися із книжковою виставкою у бібліотеці ім. Л. Каніщенка ЗУНУ!