» » Підсумкове засідання організаторів проєкту "Working across borders"

Підсумкове засідання організаторів проєкту "Working across borders"

Дата: 6-02-2023, 14:40 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Відбулося підсумкове засідання організаторів проєкту "Working across borders", який  реалізовувався на платформі університету Лювена (UC Leuven-Limburg) (Бельгія).

За результатами підведення підсумків п'ятеро студентів кафедри міжнародних економічних відносин Західноукраїнського національного університету отримали сертифікати про участь у проєкті. Минулий семестр був досить складним, та попри відключення електроенергії, повітряні тривоги й інші перешкоди, студенти-другокурсники пройшли всі етапи й успішно завершили навчання.

З-поміж учасників онлайн-проєкту " Working across borders" були Binus University (Індонезія), Durham College of Applied Arts and Technology (Канада), CIS, Gestioned’Impresa (Італія), Daffodil International University (DIU) (Бангладеш), DOBA Faculty of Applied Business and Social Studies (Словенія) , Inholland University of Applied Sciences (Нідерланди), Laurea University of Applied Sciences (Фінляндія), University Colleges Leuven-Limburg (UCLL), (Бельгія), Northwood University (США), Universidad del Istmo (Гватемала), KazNU (Казахстан).

 

Студенти діляться своїми враженнями від участі у проєкті:

 

Дарина Горецька, студентка групи МІМ-21:

«Проєкт " Working across borders" чудово націлений і спроєктований для покращенння роботи у  міжнаціональних групах. Крім того, що я дізналася більше про Sustainable Development Goals (тема, яка була запропонована), я зрозуміла як працюють та мислять мої іноземні колеги. А це дуже цінно для вдосконалення особистих навичок. Успішна інтеграція створила в групі затишну та дружню атмосферу. Завдяки цьому я дізнавалася більше про своїх колег та їхню культуру».

 

Владислава Хомінець (МЕВ-21):

«Було цікаво брати участь у проєкті .  Я дізналась багато нового про компанію "Kone", яка виступала у ролі замовника проєкту. Спілкування з групою було чудовим у чітко в сплановані години, хоча всі знаходилися в різних часових поясах. Було цікаво і пізнавально працювати та спілкуватись із студентами з різних країн та культур»

 

Вікторія Нікітюк (МЕВ-21):

«Я отримала цікавий досвід. Проєкт " Working across borders" допоміг мені долати міжкультурний бар'єр спілкування зі студентами інших країн, я стала більш відкритою в розмові і можу висловити свою думку, не боячись цього. Також я вперше брала участь у проєкті, де всі члени команди були з різних континентів і, відповідно, належали до різних часових поясів. Це ускладнює планування онлайн-зустрічей, але допомагає краще зрозуміти, як насправді працюють міжнародні команди».

 

Вікторія Мамчур (МЕВ-21):

«Найбільше мені сподобалася співпраця з різноманітними людьми, проєкт надав можливість краще розвинути комунікації, адже всі ми були абсолютно різні і з різних країн, але при цьому стали дуже міцною командою. Звісно, дуже важко було знайти правильний час для конференцій через різні часові пояси та відключення електроенергії в Україні, але ми успішно долали ці перешкоди. Проєкт допоміг вдосконалити навички, зокрема: організованість, уміння співпрацювати з людьми з інших культур і різних часових поясів, комунікувати та розуміти одне одного».

 

Дмитро Грицюк (МЕВ-21):

«Мені надзвичайно пощастило із моєю командою, адже всі учасники - свідомі, відповідальні молоді люди, які виконували свою роботу вчасно і на «відмінно», підтримували один одного і підлаштовувались під будь-які обставини.  Для мене проєкт «Working across borders” - це про досвід. Нові люди, нові знання, нові навички, вихід із зони комфорту у напрямку чогось цікавого».