» » Нові вектори міжнародної співпраці

Нові вектори міжнародної співпраці

Дата: 10-02-2023, 15:32 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Західноукраїнський національний університет з робочим візитом  відвідали секретар Посольства Угорщини в Україні з питань культури та освіти Міхай Грубер та Почесний консул Угорщини в місті Тернопіль Тетяна Чубак.

У зустрічі взяли участь ректор ЗУНУ Андрій Крисоватий,  проректорка з міжнародної діяльності Оксана Десятнюк, директорка навчально-наукового інституту міжнародних відносин ім.Б.Д.Гаврилишина Ірина Іващук, професорка кафедри міжнародних відносин та дипломатії Наталія Кравчук, доцентка кафедри міжнародних економічних відносин Лариса Вергун, завідувач кафедри транспорту і логістики Павло Попович, доцентка кафедри транспорту і логістики Оксана Шевчук, доцентка кафедри транспорту і логістики Наталія Фалович.

До присутніх звернувся ректор Андрій Крисоватий: «Освітня та наукова співпраця з університетами Угорщини – це нові можливості для професорсько-викладацького колективу та студентства класичного університету Тернополя. Міжнародні конференції, круглі столи, програми обміну, гранти допоможуть поділитися досвідом та знайти партнерів для реалізації спільних проєктів».

Гості обговорили вектори співпраці: організацію заходів у культурній, освітній та гуманітарній сферах, студентські обміни та налагодження міжуніверситетських зв'язків. Зокрема, зосередили увагу  на практико-орієнтованих онлайн-лекціях для студентів навчально-наукового інституту міжнародних відносин ім. Б.Д.Гаврилишина від фахівців МЗС. Охочі студенти класичного університету Тернополя зможуть приєднатися до угорських та європейських студій, мета яких - вивчення теоретичних засад європейської цивілізації та процесів інтеграції, формування навичок міжкультурних та стратегічних комунікацій.

Секретар Посольства Пан Міхай передав від МЗС Угорщини книги для бібліотеки навчально-наукового інституту міжнародних відносин ім. Б.Д.Гаврилишина. Зовсім скоро у ЗУНУ буде відкрито тематичну аудиторія «Дипломатична резиденція Угорщини».

«Міжнародна комунікація та партнерство зараз важливе, як ніколи, а особливо для наукової сфери. Ми потребуємо плідної роботи, під час якої зможемо разом покращити освітню діяльність наших університетів», - сказав секретар Посольства Угорщини в Україні з питань культури та освіти Міхай Грубер.

Почесний консул Угорщини в місті Тернопіль Тетяна Чубак подарувала колективу класичного університету Тернополя образ Святої Тетяни.

Тетяна Чубак упродовж багатьох років співпрацює із Західноукраїнським національним університетом у культурній та дипломатичній сферах, долучається та реалізовує цікаві проєкти  для юнаків та дівчат ННІМВ ім. Б.Д.Гаврилишина. За її сприяння студенти мають змогу проходити практику у консульстві, переймати цінний досвід у фахівців-міжнародників.